Το μαύρο πιπέρι μπορεί να συνεισφέρει στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας, διαπιστώνει νέα μελέτη.
Η πιπερονάλη, ένωση που υπάρχει στο καρύκευμα μειώνει σημαντικά τις επιβλαβείς επιδράσεις μιας διατροφής πλούσιας σε λιπαρά, κατέληξαν ινδοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Sri Venkateswara, οι οποίοι πραγματοποίησαν την μελέτη πάνω σε ποντίκια.
Όσα έλαβαν ως συμπλήρωμα πιπερονάλη για έξι εβδομάδες είχαν μικρότερο σωματικό βάρος, λιγότερο ποσοστό λίπους και χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους, καθώς και πιο δυνατά οστά σε σύγκριση με εκείνα που τρέφονταν μόνο με λιπαρές τροφές και καθόλου πιπέρι.
Η παχυσαρκία συνδέεται με τα γονίδιά μας
Είναι ενδιαφέρον ότι οι ινδοί ερευνητές πιστεύουν ότι το μαύρο πιπέρι και πιο συγκεκριμένα η πιπερονάλη μπορεί να εξουδετερώσει μερικά από τα γονίδια που συνδέονται με το υπερβολικό βάρος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε άλλη βρετανική μελέτη ερευνητές του Imperial College του Λονδίνου ανακάλυψαν μεταλλάξεις σε γονίδιο που σχετίζεται με την παχυσαρκία και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «η παχυσαρκία δεν είναι πάντα λαιμαργία».
Ωστόσο και οι δύο ερευνητικές ομάδες ελπίζουν ότι τα ευρήματά τους θα αποτελέσουν μια νέα θεραπεία για την παχυσαρκία, τα ποσοστά της οποίας έχουν τριπλασιαστεί παγκοσμίως από το 1975.
Πηγή: vita.gr
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις