Σε όλους έχει συμβεί να έχει αγοράσει πατάτες και αυτές να έχουν φυτρώσει ή να έχουν πρασινίσει στην εξωτερική επιφάνεια. Οι περισσότεροι το αγνοούμε και τις χρησιμοποιούμε κανονικά.
Τώρα οι επιστήμονες έρχονται και μας προειδοποιούν ότι η συνήθης πρακτική να κόβουμε το κομμάτι που έχει αλλοιωθεί και να μαγειρέψουμε την υπόλοιπη πατάτα, είναι επικίνδυνη για την υγεία μας.
Αν παρατηρήσετε ότι η πατάτα έχει αλλάξει χρώμα, σημαίνει ότι η πατάτα έχει αρχίσει και παράγει σολανίνη. Πρόκειται για μία πολύ τοξική ουσία, ακόμα και σε πολύ μικρές ποσότητες.
Η σολανίνη αρχίζει και παράγεται, όταν η πατάτα διατηρείται σε υγρά και σκοτεινά μέρη. Έχουν καταγραφεί μέχρι και θάνατοι από κατανάλωση πατάτας, κυρίως σε άτομα που τρέφονται αποκλειστικά με πατάτες.
Τα συμπτώματα που θα πρέπει να προσέξετε και να καταφύγετε σε γιατρό, είναι οι έντονοι πόνοι στο στομάχι και η υπνηλία.
Πηγή: e-radio.gr