Συμφωνία METRO με Βερόπουλος

Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού βρίσκεται πλέον η απόφαση για το αν θα προχωρήσει η επιχειρηματική συμφωνία βάσει της οποίας η εταιρεία METRO (διαχειρίζεται τα My Market) αποκτά το ελληνικό τμήμα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Βερόπουλος.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, θα περιέλθουν στη METRO οι κεντρικές αποθήκες και το δίκτυο 180 καταστημάτων Βερόπουλος, που εκτείνεται σε 54 πόλεις της χώρας, ενω η οικογένεια Βερόπουλου θα κρατήσει τη δραστηριότητά της στα Σκόπια και στη Σερβία, όπου έχει σημαντική παρουσία με 16 καταστήματα.

Το σχέδιο για την εξαγορά προβλέπει την αναχρηματοδότηση των υφιστάμενων δανείων της Βερόπουλος 100 εκατ. ευρώ και 65 εκατ. ευρώ είναι leasing και τη λήψη νέων δανείων.

Οι τράπεζες φαίνεται ότι εξετάζουν θετικά το σχέδιο, καθώς δεν θα βρεθούν σε δύσκολη θέση, ενώ θα διασφαλιστεί και ο όμιλος με τους χιλιάδες εργαζόμενους και τους δεκάδες προμηθευτές

Η Βερόπουλος,η οποία αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, χρειάζεται ένα σημαντικό ποσό για να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της σε προμηθευτές, δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και εργαζόμενους.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις