Περισσότερα προβλήματα παρά διεξόδους πρόσφερε στην Κυβέρνηση η απόπειρα ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ.
Τα κυριότερα από αυτά αφορούν τη διατάραξη των διπλωματικών σχέσεων της Χώρας με τη Ρωσία και τις ΗΠΑ, με αφορμή την πολιτική αντιμετώπιση του θέματος, ενώ η προετοιμασία του διαγωνισμού από την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ, άφησε και αυτή πολλά κενά, προκάλεσε αβεβαιότητες μεταξύ των επενδυτών και έδωσε αφορμή για αρνητικά σχόλια.
Έτσι σε πολιτικό - διπλωματικό επίπεδο, παρατηρούμε τη μετάθεση του ταξιδιού του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, το οποίο αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 25 Μαρτίου. Σε ότι αφορά στο ταξίδι στη Μόσχα, αυτό έχει παγώσει για τα καλά, καθώς αναβάλλεται συνεχώς η επίσκεψη του Ρώσου ΥΠΕΞ, η οποία θα προετοίμαζε τη συνάντηση κορυφής των δύο Κρατών.
Σύμφωνα δε με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές, η συνάντηση κορυφής έχει κολλήσει, στα όσα απαράδεκτα, κατά τη Μόσχα, συμβαίνουν με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ για την οποία έντονο ενδιαφέρον δείχνει η Gazprom. Ως γνωστόν οι ενστάσεις των ΗΠΑ, αφορούν την είσοδο της Gazprom στο διαγωνισμό, καθώς κρίνουν ότι τυχόν έλεγχος της ΔΕΠΑ από τη ρωσική εταιρεία, θα καταστήσει την Ελλάδα, «όμηρο» της Ρωσίας στα ενεργειακά, από τη στιγμή που η δεσπόζουσα εταιρεία και ο προμηθευτής της σε φυσικό αέριο, θα είναι το ίδιο νομικό πρόσωπο.
Μιχάλης Καϊταντζίδης ,euro2day