ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση στήριξη για τους ροδακινοπαραγωγούς τώρα

Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να αγνοεί τις ανάγκες και τις αγωνίες των ροδακινοπαραγωγών. Οι πρόσφατες βροχοπτώσεις  που κατέστρεψαν σχεδόν το σύνολο  της παραγωγής τους, αποτελούν ένα ακόμα χτύπημα σε έναν κλάδο που ήδη δοκιμάζεται από τις άδικες και καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης.

 

Οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση, βλέποντας τον κόπο ενός έτους να εξανεμίζεται μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ η επιλεκτική και άνιση παραλαβή από τα εργοστάσια τους οδηγεί σε οικονομικό αδιέξοδο.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαιτεί την άμεση εφαρμογή του νόμου 3877/2010, ώστε να αποζημιωθούν οι ζημιές από καρπόπτωση, που προκλήθηκαν εξαιτίας των πρόσφατων βροχοπτώσεων. Η αποκατάσταση της νομιμότητας είναι απαραίτητη για να τερματιστεί η καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των αγροτών, που πλήττονται βάναυσα και σε πολλαπλά επίπεδα την τελευταία 5ετία.

 

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να συστήσει άμεσα επιστημονική επιτροπή για την επανεξέταση του ζητήματος και να ενισχύσει τον ΕΛΓΑ με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό, ώστε να πραγματοποιηθούν έγκαιρα οι εκτιμήσεις και να αποδοθούν οι αποζημιώσεις. Είναι αδιανόητο να ζητούνται φορολογικές ενημερότητες και να προσφέρονται ανεπαρκείς αποζημιώσεις, όταν οι ζημιές των παραγωγών φτάνουν το 100% σε πολλές περιοχές.

 

Οι αγρότες της Ημαθίας, της Θεσσαλίας, της Πέλλας και της Κοζάνης δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να στηρίξει άμεσα και ουσιαστικά τους παραγωγούς, πριν να είναι πολύ αργά για την επιβίωσή τους και την οικονομία των περιοχών τους. Η αδιαφορία και η αδράνεια δεν είναι πλέον αποδεκτές.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις