Ανάλυση Αγοράς Δημητριακών: Η Τρέχουσα Κατάσταση της Τιμής Σιταριού

Το σιτάρι βρίσκεται κοντά στο 200 DMA για πρώτη φορά από το 2022.

Αυτοί οι αριθμοί  μας δινουν μια δυναμική εικόνα της τρέχουσας κατάστασης της αγοράς δημητριακών.

Ωστόσο, οι τιμές των δημητριακών είναι επιρρεπείς σε αλλαγές και μπορούν να διακυμάνονται ανάλογα με διάφορους παράγοντες, όπως οι καιρικές συνθήκες, οι παγκόσμιες εμπορικές πολιτικές και η δυναμική προσφοράς και ζήτησης.

Είναι ουσιώδες να παραμείνετε ενημερωμένοι για αυτές τις αλλαγές για να λάβετε τις πιο αποτελεσματικές αποφάσεις σε αυτήν την ασταθή αγορά.

  • Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες ενημερώσεις και αναλύσεις στον κόσμο της γεωργίας. Θυμηθείτε, η μόνη σταθερά στην αγορά δημητριακών είναι η αλλαγή.

Οι αγορές είναι πολύπλοκα συστήματα με αλληλεπιδρώσες συνιστώσες και η συμπεριφορά τους συχνά ποσοτικοποιείται με χρονοσειρές διαφόρων χρηματοοικονομικών και οικονομικών μεταβλητών.

Μια εβδομάδα πριν το παρών διάγραμμα  που αφορούσε το σιτάρι εξακολουθεί να φαίνεται φιλικό πλησιάζοντας το 100 DMA του.

Είχαν γίνει αρκετές κουβέντες σχετικά με τις  χαμηλές  τιμές του  ρωσικού σιταριού - δεν είμαστε  σίγουροι αν θα  ειχε παραμείνει  τόσο φθηνό για πολύ και δεν διαψευστήκαμε  .

 

Εκτεταμένες εμπειρικές και θεωρητικές αναλύσεις έχουν δείξει ότι οι περισσότερες χρονοσειρές τιμών ή δεικτών παρουσιάζουν πολυκλασματική φύση, ιδίως τα περιουσιακά στοιχεία στις χρηματοπιστωτικές αγορές με τεράστια σύνολα δεδομένων που είναι διαθέσιμα στο κοινό

Αντίθετα, για τις spot αγορές, τα σύνολα δεδομένων είναι λιγότερο προσβάσιμα και τα διαθέσιμα δεδομένα είναι σπάνια και χωρίς αντιπροσωπευτικότητα. Ως εκ τούτου, οι spot αγορές μελετώνται λιγότερο. Από την άλλη πλευρά, η επισιτιστική ασφάλεια αποτελεί ζωτικό ζήτημα για τη ζωή των ανθρώπων.

Η εξέλιξη και το επίπεδο των τιμών των τροφίμων είναι ουσιώδης για την προσβασιμότητα σε τρόφιμα για μεγάλο μέρος των ανθρώπων παγκοσμίως, ιδίως στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Συνεπώς, έχει μεγάλη σημασία να διερευνηθεί η σύνθετη συμπεριφορά των τιμών των τροφίμων από την οπτική γωνία της οικονομοφυσικής.

Συνδυάζοντας όλες αυτές τις εκτιμήσεις μαζί, θα διερευνήσουμε κατά πόσον οι παγκόσμιες spot αγορές σιτηρών παρουσιάζουν πολυκλασματική συμπεριφορά.

Μια δέσμη μεθόδων πολυκλασματικής ανάλυσης έχει αναπτυχθεί για χρονοσειρές

Η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη μέθοδος για την πολυκλασματική ανάλυση χρονολογικών σειρών είναι η πολυκλασματική ανάλυση διακύμανσης (multifractal detrended fluctuation analysis, MF-DFA)

Εναλλακτικά, κάτω από το ίδιο πλαίσιο , προτάθηκε η πολυκλασματική ανάλυση αποσυντονισμού του μέσου όρου (MF-DMA) , η οποία είναι μια γενίκευση της ανάλυσης αποσυντονισμού του μέσου όρου (DMA) για την ανάλυση κλασμάτων

Πολυκλασματικές αναλύσεις έχουν διεξαχθεί σε διάφορα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης γεωργικών προϊόντων σε διάφορες αγορές, που αφορούν την απόδοση, τη μεταβλητότητα και τον όγκο συναλλαγών

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις