Συνάντηση Τσαυτάρη με τον Αντιπρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς – ΑΤΕ, Χρ. Αντωνιάδη

Με πρωτοβουλία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιου  Τσαυτάρη πραγματοποιήθηκε στο ΥπΑΑΤ συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς – ΑΤΕ  κ. Χριστόδουλο Αντωνιάδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα εξής θέματα:
1.    Η Ενίσχυση της ρευστότητας των παραγωγών μέσω της απλοποίησης των διαδικασιών για ΑΔΑ (ανοιχτά δάνεια).
2.    Η πλήρης ενεργοποίηση του Αγροτικού ΤΑΕ, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των ωφελουμένων που έχουν υποβάλει επενδυτικά σχέδια στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και να μπορέσουν να τα υλοποιήσουν εμπρόθεσμα
3.    Η συνδρομή της Τράπεζας στην παραγωγική επέκταση της τευτλοκαλλιέργειας μέσω του θεσμού της συμβολαιακής γεωργίας και κατ’ επέκταση η υποβοήθηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ώστε να ανασυγκροτηθεί παραγωγικά.
4.    Η υποστήριξη της ρευστότητας των μεταποιητικών εμπορικών και εξαγωγικών επιχειρήσεων, ώστε απρόσκοπτα και με τη χρήση της συμβολαιακής γεωργίας να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους και να συνδράμουν θετικά στο ισοζύγιο συναλλαγών με τις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων.

Μετά πέρας της συνάντησης  ο Υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης δήλωσε: «Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να στηρίξουμε παραγωγικούς τομείς της γεωργίας μας αναδιοργανώνοντας το σύστημα παραγωγής, τις σχέσεις μεταξύ των εμπλεκομένων και την ενίσχυση της ρευστότητας. Αξιοποιούμε κάθε υποδομή και καλλιεργητική εμπειρία που υπάρχει και για να έχουμε τα πιο γρήγορα αποτελέσματα».


 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις