Επίσκεψη Υφυπουργού Παναγιώτη Σγουρίδη στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας

Ο Υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας την Παρασκευή 19-06-2015. Ο Υφυπουργός συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στην ΠΕ Ηλείας στην οποία παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Λάμπης Αριστειδόπουλος, και υπηρεσιακοί παράγοντες της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της ΔΑΟΚ της Π.Ε, καθώς και εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων, από το ΕΒΕ Ηλείας, τον Σύλλογο Κτηνοτρόφων, την ΕΑΣ Ηλείας – Ολυμπίας, τον ΓΟΕΒ .

Ο Υφυπουργός ενημερώθηκε για όλα τα προβλήματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα, την γεωργική παραγωγή και την κτηνοτροφία από τις υπηρεσίες της τοπικής ΔΑΟΚ και από τους ίδιους τους παραγωγικούς φορείς. Σκοπός του είναι να δοθούν λύσεις στα άμεσα προβλήματα και να υπάρξει σχεδιασμός για τα έργα που μπορούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Αλιείας.

Τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την επανίδρυση του Ινστιτούτου Ερευνών «Ο Κόροιβος», τις επιδοτήσεις, την έλλειψη προσωπικού γεωπόνων και κτηνιάτρων, την αδειοδότηση των σταβλικών εγκαταστάσεων, τα βοσκοτόπια, την υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου στο Βόρειο Τομέα, τη δακοκτονία και το ζήτημα των κτηνιάτρων εκτροφής.

Στη συνέχεια ο Υφυπουργός πραγματοποίησε σύσκεψη με τις συντονιστικές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πύργου και Αμαλιάδας, παρουσία του Αν. Γραμματέα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Μπέλτσου Αθανάσιου και του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου και Διευθυντή του γραφείου του κ. Μπουλμέτη Κων/νου, όπου και συζητήθηκαν το σύνολο των θεμάτων που αφορούν την Π.Ε. Ηλείας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις