Κατά τη διάρκεια του Απριλίου παγετός επηρέασε τον όγκο παραγωγής στη Νεμέα, αλλά γενικά η παραγωγή στην περιοχή από άποψη όγκου ήταν καλύτερη από την προηγούμενη.
Πριν τον τρύγο είχε επικρατήσει μια μακρά περίοδος ανομβρίας η οποία δυσχέρανε την ωρίμαση και αφυδάτωσε τα σταφύλια, με αποτέλεσμα αυτά να έχουν σχετικά υψηλή σακχαροπεριεκτικότητα και σχετικά υψηλές οξύτητες. Μετά την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, ξεκίνησαν βροχές οι οποίες προκάλεσαν σημαντική μείωση της σακχαροπεριεκτικότητας λόγω αραίωσης στα σταφύλια που τρυγήθηκαν τις αμέσως επόμενες ημέρες, φαινόμενο που υποχώρησε αρκετές μέρες αργότερα, προκάλεσε όμως μικρής έκτασης σήψη. Πιο σημαντική ήταν η πολύ μαλακή υφή του φλοιού που οδηγούσε σε αποχωρισμό χυμού ήδη κατά τη μεταφορά των σταφυλιών προς το οινοποιείο.
Παρατηρήθηκαν λίγες ασθένειες όπως αρχή βοτρύτη και εμφάνιση όξινης σήψης κατά περίπτωση.
Ο σακχαρικός τίτλος ήταν χαμηλότερος του επιθυμητού κατά 0,5-1% περίπου, οξύτητα μέτρια έως υψηλή.
Γενικά πρόκειται για μια χρονιά κατά την οποία και ο όγκος και η ποιότητα, είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα, οι οίνοι που παράγονται χαρακτηρίζονται από έντονο χρώμα, υψηλή εκχυλισιμότητα και πλούσια αρώματα, όσον αφορά το αγιωργήτικο.
Οι τιμές σταφυλιών φέτος είχαν ανοδικές τάσεις και κυμάνθηκαν κατά μέσο όρο στα 0,37 €.
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις