«Η καλλιέργεια μανιταριού μπορεί να αναπτυχθεί στην περιοχή του βορείου Έβρου, καθώς και οι κλιματικές συνθήκες είναι ευνοϊκές αλλά και οι υφιστάμενες καλλιέργειες μπορούν να αποτελέσουν το κατάλληλο υπόστρωμα πρώτης ύλης για την καλλιέργεια μανιταριού».
Αυτό ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο Αντώνης Φιλιππούσης, διδάκτωρ γεωπόνος, ερευνητής και προϊστάμενος του εργαστηρίου εδώδιμων μυκήτων του ΕΛΓΟ Δήμητρα, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα παράγει ετησίως 4.000 τόνους μανιτάρια και καταναλώνει 14.000 τόνους.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ενδιαφερόμενοι να ασχοληθούν με τη συγκεκριμένη καλλιέργεια έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν και την κλίμακα παραγωγής, η οποία μπορεί να ξεκινά από μία μικρή επένδυση που θα αναπτυχθεί σε υφιστάμενους χώρους ή να φτάσει μέχρι τη δημιουργία μεγάλων εγκαταστάσεων για μεγαλύτερα μεγέθη παραγωγής
. Ο κ. Φιλιππούσης θα είναι ένας εκ των τριών ομιλητών που θα συμμετέχουν στην σημερινή ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό σχολείο των Καστανεών με θέμα το «μανιτάρι ως εναλλακτική μορφή καλλιέργειας», την οποία διοργανώνει ο δήμος Ορεστιάδας, η Σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας Ορεστιάδας του Δ.Π.Θ. και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών.
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις