Ειδικότερα, ο Αντιπεριφερειάρχης έθεσε το αίτημα για την διασφάλιση από τον κρατικό προϋπολογισμό χρηματοδότησης ύψους 2 εκ. ευρώ σε ετήσια βάση για το πρόγραμμα δακοκτονίας στο νησί (ποσό που δόθηκε φέτος εκτάκτως), η ανάγκη ενίσχυσης των μελισσοκόμων, όπως επίσης να δοθεί το δικαίωμα ένστασης στους κτηνοτρόφους που δεν συμπεριλήφθηκαν στην έκτακτη ενίσχυση των 4 ευρώ λόγω κοροναϊού.
Ο υπουργός απαντώντας ειδικότερα στα σχετικά θέματα που έθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Μανόλης Χνάρης, ανέφερε για το πρόγραμμα δακοκτονίας στη Κρήτη και την διασφάλιση 2 εκ. ευρώ σε ετήσια βάση ότι, είναι θετικός, ωστόσο θα πρέπει να υπάρξει σχετική συνεννόηση με τον Υπουργό Εσωτερικών. Για το μέλι επισήμανε ο κ. Βορίδης, ότι, εξετάζεται ο τρόπος καθορισμού και το ύψος της ενίσχυσης, ενώ για τους κτηνοτρόφους μας, η πλατφόρμα για την υποβολή ενστάσεων θα είναι έτοιμη το προσεχές διάστημα.
Εξάλλου για το αίτημα των αγροτικών συλλόγων Κρήτης για επιπρόσθετη οικονομική ενίσχυση των παραγωγών κηπευτικών ο κ. Βορίδης ανέφερε, ότι, θα υπάρξει διεξοδική συζήτηση το επόμενο διάστημα με τηλεδιάσκεψη με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων.
Ο κ. Χνάρης μετά από σχετική συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ενημέρωσε αναλυτικά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τις μεγάλες καταστροφές που σημειώθηκαν στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν το νησί τις τελευταίες ημέρες.
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις