Τη Δράμα επισκέφθηκε την Κυριακή 30 Ιουνίου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, με την ευκαιρία των εκδηλώσεων του εορτασμού των 100 χρόνων από την ημέρα της απελευθέρωσης της πόλης..
Ο κ. Τσαυτάρης συμμετείχε στις παράλληλες εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, στο πλαίσιο των «ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΩΝ 2013», ενός νέου Θεσμού που καθιέρωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσαυτάρης επισκέφθηκε την Έκθεση Δραμινών Αγροτικών Προϊόντων στην οποία συμμετείχαν παραγωγοί, γυναικείοι αγροτικοί συνεταιρισμοί, όπως και μεταποιητικές βιοτεχνίες τοπικών προϊόντων. Ακολούθησε γευσιγνωσία των δραμινών παραδοσιακών προϊόντων, στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης και καταπολέμησης της παιδικής παχυσαρκίας (STOP FAT JOIN LIFE) της διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας.
Στη συνέχεια, ο Υπουργός επισκέφθηκε την Αγορά Παραγωγών, η οποία ήταν μια από τις πρώτες που λειτούργησε πιλοτικά στην Ελλάδα. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συνομίλησε με παραγωγούς, καθώς και με καταναλωτές, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους που βρίσκουν σε ανταγωνιστικές τιμές, ποιοτικά τοπικά αγροτικά προϊόντα.
Τέλος, ο Υπουργός, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μόσχο Κορασίδη, σε μεγάλη συγκέντρωση στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιάννη Ξανθόπουλου και του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Αριστείδη Γιαννακίδη, ενημέρωσε τους αγρότες της περιοχής για τη συμφωνία που επετεύχθη για τη νέα ΚΑΠ, τις θέσεις της Ελλάδας και όσα φέρνει η νέα ΚΑΠ για την ελληνική γεωργία.
Όπως διευκρίνισε για άλλη μια φορά, ο κ. Τσαυτάρης, μιλώντας στους αγρότες της περιοχής «η Ελλάδα καλείται να διαχειριστεί σχεδόν 20 δισεκατομμύρια ευρώ-τόσο από την ΚΑΠ, όσο και από την ΚΑλΠ. Τα χρήματα που θα δοθούν στη χώρα μας είναι το ίδιο υψηλά με την τρέχουσα περίοδο, αλλά η έμφαση που πρέπει να δοθεί, είναι στη σωστή αξιοποίησή τους, ώστε να χτίσουμε μια γεωργία με βιώσιμα σχήματα, που να μην εξαρτάται από τις ενισχύσεις, αλλά να αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής αγροτικής παραγωγής και επιχειρηματικότητας, να εφαρμόζει και να προωθεί καινοτόμες πρακτικές, προκειμένου να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι πόροι που διαθέτει. Η ελληνική γεωργία είναι ικανή να δημιουργεί, να εξελίσσεται και να καινοτομεί, αποδεικνύοντας πως η πλούσια κληρονομιά της, το φυσικό κεφάλαιο και κυρίως οι άνθρωποί της, είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της», ενώ επεσήμανε ότι «η Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού περιεχομένου της νέας ΚΑΠ, καθώς ενσωματώθηκαν πολλές ελληνικές θέσεις».