Εκδηλώσεις που εντάσσονται για το μήνα Ιούλιο στο νέο θεσμό του ΥπΑΑΤ «ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑ 2013»

Στην άμεση υλοποίηση του στόχου των ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΩΝ προχωρά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θέτοντας υπό το νέο Θεσμό, διάσπαρτες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε ολόκληρη τη χώρα.

 

Με τον τρόπο αυτό οι εκδηλώσεις προβάλλονται ολοκληρωμένες, ενσωματώνονται στο τουριστικό προϊόν της χώρας, ενώ επιτυγχάνεται ο συνδυασμός τους με άλλες πολιτιστικές  και γαστρονομικές εκδηλώσεις και ταυτόχρονα αναδεικνύεται η διαχρονική αξία της γεωργίας.

 

Ο Ιούλιος μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο μήνας των ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΩΝ, καθώς πραγματοποιούνται πολλές εκδηλώσεις που εντάσσονται στο νέο αυτό Θεσμό.

 

Η αρχή γίνεται με το διήμερο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ στην Κορώνη, στις 5 και 6 του μήνα, το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Πύλου σε συνεργασία με το Μανιατάκειο Ίδρυμα και την υποστήριξη του ΥπΑΑΤ. Στη διάρκεια των εκδηλώσεων θα γίνει:

  • βράβευση του Νεαρού Πρέσβη Μεσογειακής Διατροφής για το έτος 2013 και
  • βράβευση του νικητή από το διαγωνισμό έξτρα παρθένου ελαιολάδου ποιότητας «Πανέλαιον»

 

Επίσης, στις 5 Ιουλίου, ξεκινούν στην Επίδαυρο οι εκδηλώσεις «Αγροτουρισμός 2013» με την υποστήριξη του Ομίλου Λαμπράκη, οι οποίες θα πραγματοποιούνται παράλληλα με τις εκδηλώσεις του Μουσικού Ιουλίου στο μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου.

 

Ακολουθεί ο Κύκλος Εκδηλώσεων του «Αγροτικού Αύγουστου 2013» από τις 26 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης, η ΠΕ Χανίων και το Επιμελητήριο Χανίων, στο χώρο της Δυτικής Τάφρου του Ενετικού Λιμένα των Χανίων, πάντα με την υποστήριξη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

 

Το Σάββατο 27 Ιουλίου, στα Σελιάνα Αχαΐας, θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα των ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΩΝ, η  Ημερίδα «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ-ΑΓΡΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ : Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ», ενώ οι εκδηλώσεις για τον Ιούλιο κλείνουν με την 9η Γιορτή Αγροτουρισμού Χίου, που εντάσσεται και αυτή πλέον στο θεσμό των ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΩΝ του ΥπΑΑΤ. Οι εκδηλώσεις στη Χίο θα διαρκέσουν από την Τετάρτη 31 Ιουλίου, έως τη Δευτέρα 5 Αυγούστου.

 

Με αφορμή τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε ολόκληρη την Ελλάδα και εντάσσονται στο νέο Θεσμό του ΥπΑΑΤ «ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑ 2013» στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://www.minagric.gr/index.php/el/xrisimewplirofories-2/events/1525-ekdiloseis-thesmoforia, όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν το σχετικό προωθητικό υλικό από τις τριήμερες εκδηλώσεις, στο πλαίσιο των εγκαινίων των «ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΩΝ», στο Μουσείο της Ακρόπολης, 24-26 Μαΐου.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις