Όπως ανέφερε, στους ιδιοκτήτες δόθηκε ήδη εξάμηνη παράταση στην προθεσμία που έληγε στις 6 Μαΐου. Εφόσον και μετά τις διορθώσεις υπάρχουν αντιρρήσεις, υπάρχουν οι εξής δύο τρόποι για ενστάσεις:
- Κατάθεση αίτησης πρόδηλου σφάλματος
- Αν αυτόματα δεν διορθωθεί, τότε ο ιδιοκτήτης απευθύνεται με μειωμένο τέλος κατά 50%, στην τριμελή αρμόδια επιτροπή που θα αποφασίσει
Οι βραχώδεις αυτές εκτάσεις “είχαν εξαιρεθεί, για να είμαστε δίκαιοι, από την προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ εμείς παραπέμψαμε στο Τεχνικό Συμβούλιο του ΥΠΕΝ που αποφάσισε την εξαίρεση, σημείωσε ο κ. Σκρέκας.
‘Εχουμε αναρτήσει χάρτες στο 96% της επικράτειας, ενώ τα θέματα που αφορούν χερσωμένες εκτάσεις, δασωμένους αγρούς και θέματα Α62 (ιδιοκτησιακό), θα αντιμετωπιστούν με νομοθετικές πρωτοβουλίες μέχρι τον Ιούνιο, τόνισε ο υπουργός.
“Η Ελλάδα, η μοναδική χώρα στην Ευρώπη, χωρίς δασικούς χάρτες και Κτηματολόγιο, βρίσκεται πολύ κοντά στο να τα αποκτήσει, ώστε να ξέρει ο πολίτης τι κατέχει και τι μπορεί να δημιουργήσει”, πρόσθεσε ο υπουργός.
“Εξοικονομώ κατ οίκον” και στις επιχειρήσεις
Η προδημοσίευση για το νέο πρόγραμμα αναμένεται τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο θα είναι στον αέρα, με κριτήρια προτεραιοποίησης και επιλαχόντες τόνισε ο κ. Σκρέκας, υπενθυμίζοντας ότι ήδη διατέθηκαν 900 εκατομμύρια δημόσια δαπάνη για αναβάθμιση κατοικιών.
Ετοιμάζουμε και πρόγραμμα αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας προς όφελος επιχειρήσεων εντός διμήνου, κατέληξε.
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις