Κίνα: Δεν παλεύεται το νέφος της

Ο καπνός από τα εργοστάσια και τις εγκαταστάσεις θέρμανσης, οι άνεμοι από την έρημο και οι καπνοί από τα εκατομμύρια των οχημάτων που κυκλοφορούν έχουν ντύσει τον ουρανό πόλεων και επαρχιών της Κίνας με αδιαπέραστο πέπλο ρύπανσης. Η καύση άνθρακα αναδεικνύεται σε κορυφαίο πρόβλημα, λόγω και του χειμώνα. Προκειμένου ν΄ αντιμετωπιστεί η κατάσταση το υπουργείο Περιβάλλοντος της χώρα ανακοίνωσε ότι στέλνει ομάδες Επιθεώρησης σε πόλεις κι  επαρχίες της Κίνας που έχουν πληγεί περισσότερο από την ατμοσφαιρική ρύπανση.
Ο δείκτης ρύπανσης στη βορειοανατολική πόλη Χαρμπίν, που κατοικείται από 11 εκατομμύρια ανθρώπους, έσπασε τα κοντέρ αφού έδειξε ατμοσφαιρικούς ρύπους περίπου 50 φορές επάνω από τα επίπεδα που έχει ορίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Η κυβέρνηση της Κίνας έχει ανακοινώσει σχέδια για την καταπολέμηση της ρύπανσης κατά τη διάρκεια των ετών, αλλά έχει σημειώσει μικρή προφανή πρόοδο, ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα της χώρας και βορειοανατολικά, όπου η καύση του άνθρακα έχει οδηγήσει στην ταχεία ανάπτυξη της βαριάς βιομηχανικής παραγωγής.
Το κινεζικό υπουργείο Περιβάλλοντος δήλωσε ότι η ομάδα θα ήταν από τώρα μέχρι το Μάρτιο θα επισκεφθεί το Πεκίνο και τις γύρω περιοχές της, το Δέλτα του ποταμού Γιανγκ Τσε και το δέλτα του ποταμού, Τσενγκ Ντου, Χονγκ Κινγκ και Ουρουμκί δηλαδή σε όλα τα μέρη της Κίνας, που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το νέφος.

Πηγή: Reuters/MSN
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις