Με εντολή εισαγγελέα οι κατ' οίκον έρευνες των φορολογικών αρχών

 

Κάνει πίσω η κυβέρνηση και δεν προχωρά τη διάταξη με τις εφόδους της εφορίας στα σπίτια ελεύθερων επαγγελματιών μετά τις έντονες αντιδράσεις του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και των άλλων φορέων της αγοράς.

Τη διαβεβαίωση πως θα εξακολουθήσει να ισχύει η διάταξη, που αξιώνει εντολή εισαγγελέα για τις κατ' οίκον έρευνες των φορολογικών αρχών, έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνης.

Σε παρέμβασή του στην Επιτροπή Οικονομικών, όπου ολοκληρώθηκε η πρώτη ανάγνωση του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, ο κ. Μαυραγάνης δήλωσε πως δεν πρόκειται να εφαρμοστεί η διάταξη του άρθρου 46, η οποία έδινε τη δυνατότητα φορολογικών ελέγχων χωρίς την άδεια εισαγγελέα, σε οικείες που είχαν δηλωθεί ως τόποι άσκησης επαγγελματικής ή επιχειρηματικής δραστηριότητας (αλλά μόνο στους χώρους που ασκείται η εν λόγω δραστηριότητα).

Δήλωσε δε, πως στη θέση της θα επανέλθει η διάταξη, «όπως ακριβώς ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι, και για να υπάρχει είσοδος ελεγκτικών αρχών στην κατοικία, θα χρειάζεται εντολή εισαγγελέα».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις