Γαλακτοπαραγωγός τέταρτης γενιάς δηλώνει ότι φοβάται ότι πιθανές πρωτοβουλίες για το κλίμα θα μπορούσαν να απειλήσουν τους ανεξάρτητους αγρότες και την ικανότητά τους να τροφοδοτούν τις Η.Π.Α. προμήθεια τροφίμων.
Αρκετά έθνη έχουν επιβάλει κανονισμούς στη γεωργική βιομηχανία, όπως όρια στις εκπομπές αζώτου, που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις από τους αγρότες σε αυτές τις χώρες. Η κυβέρνηση Μπάιντεν, επίσης, έχει επισημάνει ότι στοχεύει να προωθήσει αλλαγές στη βιομηχανία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
«Οι Αμερικανοί τρέφονται με αυτό το ψέμα ότι η κλιματική αλλαγή οφείλεται στη γεωργία και ότι η κλιματική αλλαγή δεν πρόκειται να βελτιωθεί μέχρι να τα καταφέρουν καλύτερα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι», είπε στο Fox News η Stephanie Nash, γαλακτοπαραγωγός τέταρτης γενιάς.
Το 2020 η EPA υπολόγισε ότι το 11% των συνολικών εκπομπών αερίων θερμοκηπίου των ΗΠΑ προήλθε από τον αγροτικό τομέα, σε σύγκριση με το 27% από τις μεταφορές, το 25% από την ενέργεια και το 24% από τη βιομηχανία.
Ο Πρόεδρος Μπάιντεν, στην πρώτη του ομιλία στο Κογκρέσο, πλήρωσε αγρότες για να καλλιεργήσουν καλλιέργειες, οι οποίες φυτεύονται για να καλύψουν το έδαφος και όχι για συγκομιδή, για να μειώσουν το διοξείδιο του άνθρακα και να βελτιώσουν την υγεία του εδάφους. Ενθάρρυνε επίσης το Υπουργείο Γεωργίας να χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση γεωργικής βοήθειας για να δώσει κίνητρα για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα στις εκμεταλλεύσεις.
Πιο πρόσφατα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) δημοσίευσε μια νέα πρόταση ESG τον Μάρτιο, η οποία θα απαιτούσε από τις εταιρείες να αναφέρουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των πρακτικών της. Εάν θεσπιστεί, οι Αμερικανοί αγρότες και κτηνοτρόφοι θα έμεναν ευάλωτοι, καθώς οι μεγάλες εταιρείες παραγωγής τροφίμων θα μπορούσαν να κοιτάξουν προς την αγορά μικρών αγροκτημάτων ή την εισαγωγή ζωικών προϊόντων για να διατηρήσουν την κατάταξη ESG.
Η Nash φοβάται ότι η προσπάθεια εφαρμογής πράσινων πολιτικών σε ολόκληρο τον κόσμο θα συνεχίσει να σκοτώνει μια ήδη ταλαιπωρημένη γεωργική βιομηχανία που αντιμετωπίζει εκτοξευόμενο κόστος για εργασία, καύσιμα, σπόρους και λιπάσματα. Είπε ότι ιδρύματα όπως το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ «μας τρομάζουν» με την πρόβλεψή του ότι μέχρι το 2050 ο παγκόσμιος πληθυσμός θα απαιτεί 70% περισσότερα τρόφιμα από αυτά που καταναλώνονται σήμερα και υποστηρίζει μια γενική αναμόρφωση της παραγωγής τροφίμων για να καλυφθεί αυτή η προσφορά.
«Λοιπόν, αν συνεχίσετε να σκοτώνετε τα τρόφιμα μας και τους Αμερικανούς αγρότες μας, ναι, δεν θα έχουμε αρκετό φαγητό», είπε.
Ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού που εισήχθη την περασμένη εβδομάδα θα δαπανήσει 369 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάφορες πρωτοβουλίες για την κλιματική αλλαγή. Το νομοσχέδιο υποστηρίζει ότι θα μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά περίπου 40% έως το 2030, κυρίως μέσω επενδύσεων στην παραγωγή και πρακτικές ανανεώσιμης ενέργειας.
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις