Ηράκλειο: Καταγραφή ζημιών

Η Περιφέρεια Κρήτης, ξεκινά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, την καταγραφή των ζημιών στις επιχειρήσεις των περιοχών που επλήγησαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα της 15ης Οκτωβρίου 2022 στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ενώ συνεργάζεται με όλους τους αρμόδιους αυτοδιοικητικούς και κρατικούς φορείς με στόχο την αποκατάσταση της καθημερινότητας των πολιτών.

Οι δικαιούχοι επιχορήγησης είναι βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, εμπορικά καταστήματα, αγροτικές εκμεταλλεύσεις, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς, επιχειρήσεις που ασκούν νόμιμη οικονομική δραστηριότητα, ανεξάρτητα από τη μορφή τους, συμπεριλαμβανομένων και των ατομικών επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών και των κοινωνιών αστικού και κληρονομικού δικαίου, καθώς και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, μεταποίηση ή εμπορία προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας.

Στις επιχειρήσεις  συμπεριλαμβάνονται και οι δημόσιες επιχειρήσεις, δημοτικές ή κοινοτικές κοινωφελείς επιχειρήσεις, ανώνυμες εταιρείες των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.).

Στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις ανήκουν οι γεωργικές και κτηνοτροφικές μονάδες, οι οποίες ανήκουν σε ένα ή περισσότερα φυσικά πρόσωπα ή και σε νομικά πρόσωπα.

 

Η επιχορήγηση καλύπτει υλικές ζημιές που προκλήθηκαν σε στοιχεία ενεργητικού, όπως εξοπλισμός, πρώτες ύλες, εμπορεύματα, φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, καθώς και αυτοκίνητα επαγγελματικής χρήσης, μέσα παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου και του εγγείου κεφαλαίου και αποθηκευμένα προϊόντα.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, όπως αποστείλουν ηλεκτρονικά την αίτηση που θα βρουν παρακάτω (συνημμένο αρχείο ΣΧΕΔΙΟ ΑΙΤΗΣΗΣ) συμπληρωμένη σύμφωνα με τα στοιχεία της επιχείρησης όπως είναι δηλωμένα στην ΑΑΔΕ, υπογεγραμμένη και στην συνέχεια σκαναρισμένη στο email [email protected]

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 2813-410202 και 2813-410205 (γραφείο Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου).

Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση πληγείσας επιχείρησης, ο ιδιοκτήτης, πριν να προχωρήσει στην αποκατάσταση, πρέπει να αποτυπώσει με κάθε πρόσφορο μέσο το μέγεθος της καταστροφής (φωτογραφίες, βίντεο, κλπ), καθώς και να διατηρήσει κατά το δυνατόν τα κατεστραμμένα υλικά, αγαθά και ίχνη του ύψους νερού, ώστε να είναι διαθέσιμα στην αρμόδια επιτροπή που θα έρθει να ελέγξει την επιχείρηση του. Προσοχή, οι επιχειρήσεις πρέπει να ασκούν νόμιμη οικονομική δραστηριότητα την ημέρα που συνέβη η θεομηνία και να συνεχίζουν να λειτουργούν (με το ίδιο ΑΦΜ) κατά το χρόνο καταβολής της επιχορήγησης.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις