Επίδομα θέρμανσης: Περισσότερες από 940.000 αιτήσεις στο myΘέρμανση
Επίδομα θέρμανσης: Περισσότερες από 940.000 αιτήσεις στο myΘέρμανση

Περισσότεροι από 940.000 οι πολίτες έχουν υποβάλει, προς ώρας, αίτηση για το επίδομα θέρμανσης στη σχετική ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (myΘέρμανση), σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών. Όπως επισημαίνει ο Χρήστος Σταϊκούρας για το επίδομα θέρμανσης, «οι δικαιούχοι θα λάβουν την ενίσχυση που τους αναλογεί σε τρεις δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη θα καταβληθεί έως τις 21 Δεκεμβρίου 2022».

Ο υπουργός εξηγεί ότι «οι παλαιοί δικαιούχοι δύνανται να λάβουν ως προκαταβολή το συνολικό ποσό του επιδόματος θέρμανσης, που τους είχε καταβληθεί κατά την προηγούμενη χειμερινή περίοδο. Η προκαταβολή θα συμψηφίζεται με τις επόμενες καταβολές του επιδόματος».

Παράλληλα, σημειώνει ότι «από τις 14 Οκτωβρίου 2022, η κυβέρνηση έχει μειώσει το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης για τους καταναλωτές, χορηγώντας επιδότηση ύψους 25 λεπτών ανά λίτρο στην αντλία. Με τις παρεμβάσεις αυτές, που συνολικά ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνουμε ότι βρισκόμαστε σταθερά δίπλα στα νοικοκυριά, και κατά την παρούσα, ενεργειακή, κρίση».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις