Κινητοποιήσεις εργαζομένων στην οινοποιΐα Τσάνταλη
Κινητοποιήσεις εργαζομένων στην οινοποιΐα Τσάνταλη

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο των εργατοϋπαλλήλων της εταιρείας κατηγορεί το τραπεζικό σύστημα ότι “εναγκαλίζει ασφυκτικά το εγχώριο  επιχειρείν, όταν αυτό βρίσκεται σε δύσκολη θέση”, δεν το διευκολύνει και δεν του παρέχει τα αναγκαία χρηματοδοτικά εργαλεία για να ανταποκριθεί με επιτυχία σε καταστάσεις εξαίρεσης, όπως αυτές της παρούσας συγκυρίας του πολέμου στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα οι εργοδότες να μετακυλίουν τα χρηματοδοτικά τους προβλήματα στους εργαζόμενους, να καθυστερούν τις πληρωμές μισθών και γενικότερα να μην ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.

“Μια τέτοια είναι και η περίπτωση της επιχείρησης ΤΣΑΝΤΑΛΗ (οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι τους τελευταίους τρεις μήνες), που αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας  εξαιτίας της έλλειψης ευελιξίας των τραπεζών σε ζητήματα αποπληρωμής δανειακών υποχρεώσεων, οι οποίες επηρεάζονται τα μέγιστα από την κατάσταση που έχει δημιουργήσει ο πόλεμος στο χώρο των εξαγωγών και η περιοριστική πολιτική (εμπάργκο) στις εξαγωγές προς συγκεκριμένες χώρες”, αναφέρουν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία. Περαιτέρω, ζητούν από την πολιτεία να αναλάβει πρωτοβουλίες προστασίας των επιχειρήσεων από τις συμπεριφορές των τραπεζών και διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους και  “χαλάρωση” των δανειακών υποχρεώσεων της επιχείρησης προς τις τράπεζες “συμβατή με τις σημερινές αντίξοες για το επιχειρείν συνθήκες”.

Σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της, που αφορά τη χρήση 2018, η εταιρεία Ευάγγελος Τσάνταλης Α.Ε. τη συγκεκριμένη χρονιά είχε κύκλο εργασιών της τάξης των 29 εκατ.ευρώ, ζημίες ύψους 4,5 εκατ.ευρώ και υψηλό δανεισμό. Συγκεκριμένα, ο συνολικός δανεισμός από 44.828.426,38 ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου 2017 αυξήθηκε σε 45.393.980,99 ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Επίσης, πρόσφατα η εταιρεία τέθηκε από το ΓΕΜΗ σε αναστολή καταχώρισης, επειδή δεν δημοσιοποίησε έγκαιρα τις οικονομικές καταστάσεις του 2021.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις