Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχε με τις επιχειρήσεις – μέλη της, στη μεγαλύτερη έκθεση του κλάδου των τροφίμων και ποτών, που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, «FOOD EXPO 2023»
Στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος «THE EUROPEAN FOOD MASTERS TASTE THE AUTHENTIC/EU FOOD MΑSTERS» που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, έδωσε τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις – μέλη της, να συμμετέχουν. Πιστοποιημένα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης όπως ελαιόλαδο, τυροκομικά, μέλι, σταφίδα, κρασί και παξιμάδι, ήταν τα προϊόντα, τα οποία γνώρισαν και γεύτηκαν οι εκατοντάδες εμπορικοί επισκέπτες της έκθεσης.
Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν πάνω από 1300 εκθέτες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ 32.000 ήταν οι επισκέπτες, έμποροι και καταναλωτές και 900 Hosted Buyers.
Οι επιχειρηματίες της Κρήτης, που συμμετείχαν στην έκθεση, πραγματοποίησαν μεγάλο αριθμό εμπορικών συναντήσεων με σημαντικούς ξένους αγοραστές και εισαγωγείς, από όλο τον κόσμο.
Τα μηνύματα που εισέπραξαν ήταν πολύ θετικά. Εξαιρετικά μεγάλη ήταν η ανταπόκριση για τα προϊόντα του νησιού. Πραγματοποιήθηκαν πολλές εμπορικές συναντήσεις, με προοπτική οι συναντήσεις αυτές, να αποφέρουν εμπορικές συμφωνίες στο προσεχές διάστημα.
Μεγάλος αριθμός επαφών έγιναν επίσης με εγχώριες εταιρείες και με επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης από όλη την Ελλάδα, που εντυπωσιάστηκαν από το υψηλό επίπεδο ποιότητας και τυποποίησης των Κρητικών προϊόντων.
Το πλήθος των επισκεπτών είχε παράλληλα την ευκαιρία να γευτεί τα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. προϊόντα σε γαστρονομικό event, στο περίπτερο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης.
Η Executive Chef, Νεκταρία Κοκκινάκη, μαγείρεψε υπέροχες Κρητικές συνταγές με Π.Ο.Π. & Π.Γ.Ε. προϊόντα, τις οποίες δοκίμασε πλήθος επισκεπτών, αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια.
Επιπλέον, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός της έκθεσης στο «Mediterranean Gastronomy Forum», παρουσιάστηκε από τον Ανιπεριφερειάρχη Κρήτης και Πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, Σταύρο Τζεδάκη το «κρητικό δεκατιανό – cretan brunch», ενώ οι σεφ ετοίμασαν συνταγές όπως σάντουιτς και σαλάτες.
Σε δήλωση του ο Σταύρος Τζεδάκης ανέφερε: « Ήταν μία ακόμα επιτυχημένη δράση, από αυτές που υλοποιούμε ως Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος. Κύριος σκοπός μας είναι, να προβάλλουμε και να προωθήσουμε τα πιστοποιημένα προϊόντα της Κρήτης. Τα προϊόντα του νησιού μας έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα, λόγω της ποιότητας και της μοναδικής τους γεύσης και της διατροφικής τους αξίας. Μέσα από αυτή τη συλλογική προσπάθεια που κάνουμε, στοχεύουμε στην ανάδειξη και την ενδυνάμωσή τους στις αγορές. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, να κερδίσουν την υπεραξία τους, προς όφελος των παραγωγών και επιχειρηματιών της Κρήτης.».
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις