Ινδία: Εξετάζει περισσότερες εισαγωγές βαμβακιού από την Αυστραλία

Η Ινδία έχει εξαντλήσει την ποσόστωση των 51.000 τόνων αφορολόγητων εισαγωγών αυστραλιανού βαμβακιού για το 2023 και σύμφωνα με τμήμα του εμπορίου βαμβακιού της χώρας, εάν οι τιμές κυμαίνονται στα σωστά επίπεδα, υπάρχει περιθώριο για περισσότερες εισαγωγές.

Μια τετραμελής αντιπροσωπεία από την Αυστραλιανή Ένωση Αποστολέων Βαμβακιού επισκέπτεται ομάδες κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων στην Ινδία, συμπεριλαμβανομένου του Coimbatore, για να έρθει σε επαφές με τους ενδιαφερόμενους φορείς βαμβακιού.

Ο Cliff White, που είναι μέλος της αντιπροσωπείας, είπε ότι εκτός από την ποσόστωση των 51.000 τόνων για το 2023, υπάρχει μια μικρή ποσότητα που εισάγεται από την Ινδία με δασμούς. «Εάν η καλλιέργεια βαμβακιού στην Ινδία είναι μικρή, υπάρχει περιθώριο για περισσότερες εισαγωγές», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον γραμματέα της Ινδικής Ομοσπονδίας Βαμβακιού, Nishanth A. Asher, η ειδικότητα της αυστραλιανής ίνας βαμβακιού προσφέρει δυνατότητες για υψηλότερες εισαγωγές υπό την προϋπόθεση ότι οι τιμές είναι στο σωστό επίπεδο.

Ορισμένες από τις ενώσεις της κλωστοϋφαντουργίας έχουν επίσης απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση να αυξήσει την ποσόστωση για εισαγωγές βαμβακιού χωρίς δασμούς από την Αυστραλία.

Ο John Southwell, Επίτροπος Εμπορίου και Επενδύσεων της Αυστραλίας για τα τρόφιμα, τη γεωργία και τα καταναλωτικά αγαθά στην Ινδία, τόνισε ότι η επίσκεψη της αντιπροσωπείας είχε ως στόχο τις επαφές με τους ενδιαφερόμενους φορείς του βαμβακιού στην Ινδία, την παροχή ενημερώσεων για τον αυστραλιανό τομέα βαμβακιού και τη δέσμευση και κατανόηση του τρόπου με τον οποίο η Αυστραλία και το βαμβάκι θα μπορούσε να συμβάλει περαιτέρω στην ινδική οικονομία.

Σύμφωνα με τη Συμφωνία Οικονομικής Συνεργασίας και Εμπορίου Αυστραλίας-Ινδίας, η Ινδία εισάγει 51.000 τόνους αυστραλιανού βαμβακιού χωρίς δασμούς, ενώ μπορεί επίσης να εξάγει κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και ρούχα αδασμολόγητα στην Αυστραλία.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις