Αύξηση στην παγκόσμια παραγωγή καλαμποκιού προβλέπει το Αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας

Η παγκόσμια παραγωγή καλαμποκιού προβλέπεται να αυξηθεί απότομα, κυρίως λόγω της πρόβλεψης για συνεχιζόμενη υψηλή παραγωγή στη Βραζιλία και ανάκαμψη στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αργεντινή, σύμφωνα με μηνιαία έκθεση της υπηρεσίας Εξωτερικών Γεωργίας (FAS) του Αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας (USDA).

Όσον αφορά το εμπόριο καλαμποκιού, η FAS σημείωσε ότι, « Το παγκόσμιο εμπόριο θα αυξηθεί με ρεκόρ εξαγώγιμων προμηθειών και χαμηλότερες τιμές από τη Βραζιλία και ανάκαμψη των προμηθειών από βασικούς εξαγωγείς Αργεντινή και Ηνωμένες Πολιτείες».

Η παγκόσμια κατανάλωση προβλέπεται επίσης αυξημένη με τις προσδοκίες για χαμηλότερες τιμές καλαμποκιού που ενθαρρύνουν τη ζήτηση για καλαμπόκι, κυρίως για χρήση ζωοτροφών, παγκοσμίως. Τα τελικά αποθέματα προβλέπονται ανοδικά , σχεδόν εξ ολοκλήρου λόγω της δημιουργίας αποθεμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όσον αφορά το σιτάρι σύμφωνα με τη FAS η παγκόσμια προοπτική του είναι για μεγαλύτερη παραγωγή και κατανάλωση με μείωση του παγκόσμιου εμπορίου και τερματισμό των αποθεμάτων.

«Η παραγωγή προβλέπεται να αυξηθεί με μεγαλύτερες καλλιέργειες στην Αργεντινή, τον Καναδά, την Κίνα, την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), την Ινδία και την Τουρκία περισσότερο από το να αντισταθμίσει τις μεγάλες μειώσεις για την Αυστραλία, το Καζακστάν, τη Ρωσία και την Ουκρανία».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις