Όπως είπε ο εμπνευστής της ιδέας, κ. Σοφοκλής Φιλιππίδης, ο ρομποτικός βραχίονας κινείται αργά και προσεκτικά, μέχρι να πάρει την κατάλληλη θέση κάτω από την κοιλιακή χώρα της αγελάδας.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, ειδικοί αισθητήρες και μια μικροκάμερα, που είναι ενσωματωμένα στο σημείο εντοπίζουν το μαστό του ζώου. Αφού προσεγγίσουν με ακρίβεια, δίνουν εντολή στα μηχανικά θήλαστρα να προσαρμοστούν στις θηλές για να ξεκινήσει το άρμεγμα.
Μετά το τέλος του αρμέγματος, το γάλα αναλύεται και εάν πληροί τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αποθηκεύεται. Το προϊόν δεν βγαίνει καθόλου στο περιβάλλον, άρα δεν μεταφέρονται μικρόβια και άλλοι μικροοργανισμοί.
Ο ιδιοκτήτης τόνισε πως το γάλα «είναι πολύ ποιοτικό και ψύχεται αμέσως. Κρατά όλα τα θρεπτικά συστατικά», ενώ ενημέρωσε πως μετά από κάθε άρμεγμα αποστειρώνεται. Σημείωσε παράλληλα πως δεν υπάρχει κάποια αύξηση στην τιμή παρά την τεχνολογία που χρησιμοποιείται.
Τα ζώα, όπως συμπλήρωσε, δεν υποφέρουν καθόλου κάτι που φαίνεται και από το ότι μπαίνουν μόνα τους στο μηχάνημα.
Δείτε ΕΔΩ το βίντεο
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις