Εκπαιδευτικό σεμινάριο για κτηνιάτρους στις εγκαταστάσεις της ΦΑΡΜΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

Ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο για 25 κτηνιάτρους από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Ιουνίου 2023, στις εγκαταστάσεις της Πρότυπης ΦΑΡΜΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, στην Καμπή Άρτας, με σκοπό την κατάρτιση τους στα πρωτόκολλα συγχρονισμού οίστρου των μικρών μηρυκαστικών (πρόβατα, αίγες) και στην εφαρμογή της τεχνητής σπερματέγχυσης σε κατάλληλο χρόνο.

 

Το σεμινάριο παρέδωσαν ο Καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, κ. Αριστοτέλης Γ. Λυμπερόπουλος, και η Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κα Αθηνά Μπασιούρα.

 

Ο χαρακτήρας του σεμιναρίου ήταν τόσο θεωρητικός όσο και πρακτικός, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να περιηγηθούν στους χώρους της φάρμας και να δουν από κοντά το Εργαστήριο Αναπαραγωγής, το Αναθρεπτήριο με τα συστήματα αυτόματου θηλασμού, τους στάβλους, καθώς και το πρωτοποριακό, για αιγοπρόβατα, αυτόματο περιστροφικό αρμεκτήριο.

 

Η συγκεκριμένη εκπαίδευση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί η Φάρμα ΗΠΕΙΡΟΣ για επαγγελματίες του κλάδου, με στόχο την ανάπτυξη και εφαρμογή πρωτοποριακών ζωοτεχνικών πρωτοκόλλων και τη μεταφορά τεχνογνωσίας, που θα συμβάλλει έμπρακτα στη βελτίωση του ζωικού κεφαλαίου και την αύξηση παραγωγής γάλακτος υψηλής ποιότητας, οδηγώντας στη συνολική ανάπτυξη του κλάδου της κτηνοτροφίας στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις