Η Επιτροπή Περιβάλλοντος στη συνεδρίαση της Παρασκευής ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου με τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ (Τμήμα Γάλακτος) για την υλοποίηση του ερευνητικού έργου με τίτλο: «Παρασκευή τυριού με θέρμανση του προς τυροκόμηση γάλακτος σε υψηλή θερμοκρασία».
Πρόκειται για ένα τυρί που παρασκευάζεται ήδη από κτηνοτρόφους-τυροκόμους για ιδιοπαραγωγή σε τοπικό επίπεδο από πρόβειο γάλα σε ορεινή περιοχή του νομού Ιωαννίνων (Δολό Πωγωνίου). Στόχος του προγράμματος είναι η πλήρης μελέτη του τυριού ως προς τον τρόπο παρασκευής του αλλά και ως προς τα βιοχημικά χαρακτηριστικά του. Τα αποτελέσματα του προγράμματος, με την κατάλληλη προώθηση και προβολή, θα μπορούσαν να συνδυαστούν με την παράλληλη ανάπτυξη του αγορτουρισμού.
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις