Αλιευτική έρευνα και κατάρτιση στο επίκεντρο της επίσκεψης των υπουργών Γεωργίας στο εκπαιδευτικό πλοίο "Intermares

Η αλιευτική έρευνα και κατάρτιση βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης επίσκεψης των υπουργών αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο εκπαιδευτικό πλοίο "Intermares", μια δραστηριότητα που προηγήθηκε της Άτυπης Υπουργικής Συνάντησης (ΑΜΣ), η οποία ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα με τη λεγόμενη "επιτόπια επίσκεψη".

Στην επίσκεψη παραβρέθηκε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος συμμετέχει για πρώτη φορά σε συμβούλιο υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ε.Ε.

Ο υπουργός Γεωργίας, Αλιείας και Τροφίμων, Luis Planas, ως οικοδεσπότης της άτυπης συνάντησης των υπουργών της ΕΕ που πραγματοποιείται στο Βίγκο της Ισπανίας, καλωσόρισε τις αντιπροσωπείες σε αυτό που αποκάλεσε "ένα πλωτό πανεπιστήμιο, το οποίο συμβάλλει με την εκπαιδευτική και ερευνητική του δραστηριότητα σε ένα από τα βασικά αξιώματα του τομέα: την καλύτερη επιστημονική γνώση για τη λήψη των καλύτερων αποφάσεων διαχείρισης της αλιείας".

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο "Intermares", ένα πλοίο που ανήκει στο Υπουργείο Γεωργίας, Αλιείας και Τροφίμων και λειτουργεί από το Πολεμικό Ναυτικό (Υπουργείο Άμυνας), οι αντιπροσωπείες έλαβαν εξηγήσεις σχετικά με τη δραστηριότητα του πλοίου, η οποία επικεντρώνεται στην αλιευτική εκπαίδευση σε εργασίες που σχετίζονται με τις εργασίες εξόρυξης και μεταποίησης, μέσω της ανάπτυξης διεθνών εκστρατειών θεωρητικής μάθησης και πρακτικής κατάρτισης.

Αυτές περιλαμβάνουν ενότητες σχετικά με τα αλιευτικά εργαλεία και την αλιευτική τεχνολογία, τη βασική ασφάλεια επί του σκάφους, τη συντήρηση των υπηρεσιών των μηχανημάτων, τα εργαλεία και τις τεχνικές χειρισμού, τη συντήρηση και την επεξεργασία των ψαριών, μεταξύ άλλων τομέων γνώσης της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας.

Καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, το πλοίο θα φιλοξενήσει μαθήματα κατάρτισης που θα διοργανώσει η Γενική Γραμματεία Αλιείας σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό Αλιευτικών Πλοιοκτητών του Λιμένα του Βίγκο (ARVI).

Το εκπαιδευτικό πλοίο πραγματοποιεί επίσης ωκεανογραφικές και ερευνητικές δραστηριότητες, σύμφωνα με τις εκστρατείες αξιολόγησης της αλιείας και θαλάσσιας χαρτογράφησης. Αυτές παρέχουν βασικά δεδομένα για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τη διαχείριση της αλιείας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις