«Ο πατέρας μου μπόρεσε να σπουδάσει και να παντρέψει 3 παιδιά με 50 στρέμματα βαμβάκι. Σήμερα, με 50 στρέμματα δύσκολα ζει μια οικογένεια γιατί έχει εκτοξευθεί το κόστος παραγωγής -πρωτίστως εξαιτίας του νερού- και εκεί θα πρέπει να εστιάσουμε τις παρεμβάσεις μας. Στο νομό μας το αρδευτικό νερό είναι περιορισμένο και ακριβό και οι ζημιές τα τελευταία χρόνια από έντονα καιρικά φαινόμενα πιο συχνές. Η αντιμετώπιση αυτών θα βοηθήσει σημαντικά στην αγροτική ανάπτυξη».
Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε κατά την επίσκεψη στη Λάρισα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη και του υφυπουργού, Διονύση Σταμενίτη με το προεδρείο της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος.
Ο κ. Χαρακόπουλος αρχικά συνεχάρη την Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος «διότι με τις δράσεις της αποδεικνύει ότι εργάζεται και αποτελεί σημαντικό εταίρο της πολιτείας για την ανάπτυξη της βαμβακοπαραγωγής», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε εκτενέστερα στους δύο άξονες παρεμβάσεων που μπορούν να προσφέρουν απτές λύσεις στα προβλήματα της καλλιέργειας.
Μιλώντας για την καλλιέργεια βάμβακος ο ίδιος τόνισε ότι για πολλές χρόνια θεωρούνταν «μια υδροφόρα καλλιέργεια λόγω των απαρχαιωμένων μεθόδων που γίνονταν η άρδευση. Σήμερα, όμως, με τις σύγχρονες μεθόδους άρδευσης δεν ευσταθεί μια τέτοια κριτική. Στην πρώτη τετραετία της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη δρομολογήθηκαν δύο μεγάλα έργα στον νομό τα οποία θα αμβλύνουν το αρδευτικό πρόβλημα»
Και συνέχισε «το φράγμα στη Σκοπιά, στον Ενιπέα, θα μπορεί να αρδεύσει τον κάμπο των Φαρσάλων, να λύσει το πρόβλημα ύδρευση της πόλης των Φαρσάλων και άλλων οικισμών, αλλά και να παρέχει αντιπλημμυρική προστασία. Αν δούμε τα ποσά των αποζημιώσεων που δόθηκαν για τις ζημιές από τον Ιανό τότε μπορούμε να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό το έργο.
Παράλληλα ο ίδιος σημείωσε ότι «εν όψει της αναθεώρησης του Κανονισμού του ΕΛΓΑ είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για να ενταχθούν και ζημιογόνα αιτία που μέχρι σήμερα δεν καλύπτονται, όπως το πράσινο σκουλήκι στο βαμβάκι»
«Οι ζημιές από καιρικά φαινόμενα που δεν καλύπτονται από τον υπάρχοντα Κανονισμό ολοένα πληθαίνουν και νομίζω ότι οι συνθήκες είναι ωριμότερες για να υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές» κατέληξε.