GF Energy: Στα 40 λεπτά ο ηλίανθος

Η εταιρεία GF Energy ABEE, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής βιοκαυσίμου στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει τη σύναψη συμβάσεων με αγρότες και για τη νέα καλλιεργητική περίοδο. Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση ευχαριστώντας τους παραγωγούς ηλιοσπόρου για τη στήριξη και την άψογη συνεργασία τους.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η εταιρεία τίμησε τις δεσμεύσεις της, αγοράζοντας από τους παραγωγούς ηλιοσπόρου με 400€/ΜΤ παραδιδόμενου προϊόντος χωρίς καμία απομείωση. Η GF Energy βρίσκεται ανελλιπώς στο πλευρό των παραγωγών ενεργειακών καλλιεργειών από το 2008, τηρώντας κατά γράμμα τα συμφωνηθέντα.

Σημειώνεται ότι ο κύριος όγκος των καλλιεργειών ηλιοσπόρου της GF Energy βρίσκεται σε όλη την Ελλάδα, αλλά ο κύριος όγκος βρίσκεται στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία. Οι συμβάσεις που υπέγραψε η εταιρεία με αγρότες ξεπέρασαν τα 50.000 στρέμματα, με ελαιοφορείες που έφτασαν το 40% των καλλιεργειών ηλιοσπόρου. Οι στρεμματικές αποδόσεις σε ξηρικά άγονα χωράφια φέτος κυμαίνονται από 100-250 κιλά/στρ, ενώ σε γόνιμα χωράφια, ποτιστικά, που έχουν δεχθεί όλες τις καλλιεργητικές φροντίδες κυμάνθηκαν  από 300 έως 500 κιλά/στρέμμα.

Η ανακοίνωση της GF Energy αποτελεί θετική εξέλιξη για τον αγροτικό τομέα, καθώς σηματοδοτεί τη σταθερή στήριξη της εταιρείας στους παραγωγούς ενεργειακών καλλιεργειών. Η τήρηση των δεσμεύσεων από τη GF Energy αποτελεί εγγύηση για τους αγρότες και συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής και της ποιότητας των καλλιεργειών ηλιοσπόρου.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις