Μελισσοκομία: Έγκριση πίστωσης 383.115 ευρώ για την χρηματοδότηση μέτρων

Η κυβέρνηση ενέκρινε τη διάθεση πίστωσης ποσού 383.115 ευρώ για τη χρηματοδότηση μέτρων μελισσοκομίας. Η πίστωση θα διατεθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2023, στη ΣΑΕ 082/7.

Οι κύριες πτυχές αυτής της απόφασης είναι οι εξής:

* Χρηματοδότηση Μελισσοκομικού Εξοπλισμού: Η πίστωση θα χρησιμοποιηθεί για την προμήθεια μελισσοκομικού εξοπλισμού, όπως κυψέλες, μελίσσια, εργαλεία και άλλον απαραίτητο εξοπλισμό. Αυτό θα βοηθήσει τους μελισσοκόμους να βελτιώσουν την παραγωγή τους και τη φροντίδα των μελισσών.

* Στήριξη Νέων Μελισσοκόμων: Η πίστωση θα ενισχύσει την εγκατάσταση νέων μελισσοκόμων, προσφέροντας χρηματική υποστήριξη και εκπαίδευση σε αυτούς που θέλουν να εισέλθουν στον κλάδο.

* Προμήθεια Τροφής για τις Μέλισσες: Το μέλι και η κερί παράγονται από τις μέλισσες, και η πίστωση θα χρησιμοποιηθεί για την προμήθεια τροφής για τις μέλισσες, εξασφαλίζοντας ότι έχουν αρκετή τροφή για την παραγωγή του μελιού.

* Τεχνική Βοήθεια: Η πίστωση θα παράσχει τεχνική υποστήριξη στους μελισσοκόμους, βοηθώντας τους να αντιμετωπίσουν τις τεχνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στη διαχείριση των κυψελών και την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων. Η έγκριση της πίστωσης αυτής αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη στήριξη του μελισσοκομικού κλάδου στην Ελλάδα. Η μελισσοκομία αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ελληνικής αγροτικής παραγωγής και συμβάλλει στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, όπως το μέλι, το κερί και η πρόπολη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 100.000 μελισσοκόμοι και 1,5 εκατομμύρια κυψέλες. Η παραγωγή μελιού στην Ελλάδα ανέρχεται σε περίπου 10.000 τόνους ετησίως.

* Δείτε ΕΔΩ την απόφαση
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις