Θ. Πετραλιάς: Αλλάζει ο τρόπος επιστροφής ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου

Ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Θάνος Πετραλιάς, παρουσίασε λεπτομερή στοιχεία για τα έργα υποδομής και τις αποζημιώσεις που σχετίζονται με τις καταστροφές από τις πλημμύρες.

Σχεδόν 3 δισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται η καταστροφή από τις φυσικές καταστροφές, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνο Πετραλιά.
Περίπου 900 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν άμεσα για την αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές, με 420 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και 480 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Συνολικά 1 δισεκατομμύριο ευρώ έχει υπολογιστεί για τις αποζημιώσεις, εκ των οποίων 307 εκατομμύρια ευρώ έχουν ήδη δοθεί.
Έως τέλος Ιουνίου προβλέπεται να έχουν δοθεί τουλάχιστον 310 εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις, φτάνοντας το συνολικό ποσό στις 500 χιλιάδες ευρώ.

Από την 1η Απριλίου θα καταβληθεί η προκαταβολή για την επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, με βάση τις δηλώσεις ΟΣΔΕ.

Για το 2024, η επιστροφή του ΕΦΚ θα γίνει μόνιμη, με 50% να δίνεται οριζόντια και το υπόλοιπο 50% να συνδέεται με το ποσοστό κατανάλωσης κάθε αγρότη.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις