Στην περιοχή του Αιτωλικού κατασκευάστηκαν τα πρώτα δικτυοκήπια στην Ελλάδα, μια ιδέα που ευδοκιμεί ιδιαιτέρως στην Αυστραλία και την Ισπανία.
Εκεί, η οικογένεια Ταμπάκη, καλλιεργεί με αυτή την πρακτική περί τα 180 στρέμματα μανταρινιών από τα οποία παράγονται 300-350 τόνοι.
Η εταιρία έχει και δικό της συσκευαστήριο όπου εκεί γίνονται οι προετοιμασίες τυποποίησης και στη συνέχεια προμηθεύουν μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα. Όποια παραγωγή "περισσέψει" φεύγει για τις αγορές του εξωτερικού και συγκεκριμένα για αυτή των Βρυξελλών.
«Στόχος μας είναι τα επόμενα χρόνια να τριπλασιάσουμε την παραγωγή μας» είπε στο Agrocapital ο Ιωάννης Ταμπάκης ο οποίος τόνισε ότι μεταξύ των ποικιλιών που καλλιεργούνται βρίσκεται η Afourer, η Χερναντίνα, η Αβάνα και η Valley Gold.
Κάποιες από αυτές τις ποικιλίες είναι πατενταρισμένες και σύμφωνα με τον ίδιο «μας επιτρέπει να έχουμε προϊόν από τις αρχές Οκτωβρίου έως και τα μέσα Απρίλη».
Η πρακτική του δικτυοκήπιου έχει την ιδιότητα όσα μανταρίνια παράγονται να μην έχουν κουκούτσια. «Κλείνουμε τις μέλισσες απέξω με αποτέλεσμα να μην φέρνουν άλλες ποικιλίες και έτσι βγαίνουν ασπερμή μανταρίνια» είπε στο Agrocapital ο κ. Ταμπάκης.
Η ζήτηση για τα προϊόντα του είναι μεγάλη ειδικά από νέες αγορές του εξωτερικού όπως είναι η Κίνα. «Δυστυχώς όμως, σε αυτή τη φάση, δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε λόγω της περιορισμένης, για αυτού του μεγέθους τις αγορές, παραγωγής μας», κατέληξε ο κ. Ταμπάκης.
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις