Πρωτιά και στα «Φωτοβολταϊκά στο χωράφι» για την «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ Energy

Στον αριθμό ρεκόρ έφτασαν οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων  για να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι», ξεπερνώντας τις 5.400, μέσω του οποίου επιδοτείται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών ισχύος έως 50kW σε  επαγγελματίες αγρότες, αγρότες ειδικού καθεστώτος και αγροτικές επιχειρήσεις, για αυτοκατανάλωση ενέργειας.

 

Ενός προγράμματος, που έχει τη «σφραγίδα» και το «αποτύπωμα» της εταιρείας «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ Energy», μιας και χάρη στις συντονισμένες και στοχευμένες παρεμβάσεις στις πολιτικές ηγεσίες των συναρμόδιων υπουργείων (Περιβάλλοντος-Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης), έγινε αποδεκτή η ευεργετική πρόταση της εταιρείας,  για αύξηση από 10 kw, που ήταν αρχικά, σε μέχρι 50 kw, κάτι που αποδείχθηκε άκρως θετικό από το μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξαν οι αγρότες.  

 

Όπως αναφέρει η ιδιοκτήτρια της εταιρείας «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ Energy», περιβαλλοντολόγος κα Φωτεινή Κούρου, «στο συγκεκριμένο πρόγραμμα υπήρξε τεράστια ανταπόκριση, αφού οι δικαιούχοι-εγκεκριμένοι αγρότες θα αποκτήσουν πρόσβαση σε φθηνή ενέργεια, τόσο για τις πομόνες, όσο και για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις τους και μάλιστα με επιδότηση 30% και  πιο συγκεκριμένα έως 350 ευρώ ανά kW».

Τα απλά

Σύμφωνα με την κα Κούρου, το πρώτο στάδιο του προγράμματος, που ήταν η διαδικασία για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης ήταν το λεγόμενο εύκολο κομμάτι, διότι δεν υπήρχαν ιδιαίτερες γραφειοκρατικές απαιτήσεις.

Τα σοβαρά

Για τους εγκριθέντες του προγράμματος η κα Κούρου επισημαίνει πως «τώρα είναι η ώρα των σοβαρών αποφάσεων για την επένδυση που έχουν επιλέξει να πραγματοποιήσουν, κι αυτό συνίσταται κυρίως στη σπουδαιότητα εξεύρεσης ενός αξιόπιστου συνεργάτη, που θα μπορέσει να διεκπεραιώσει με απόλυτη επιτυχία, όλα τα προβλεπόμενα στάδια, από την μελέτη, τον σχεδιασμό και την αδειοδότηση μέχρι την ολοκλήρωση της φωτοβολταϊκής εγκατάστασης,  αλλά και την εξασφάλιση-επικουρικά της 100% χρηματοδότησης του κάθε έργου».

Παράλληλα, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια της «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ Energy», «οι εγκριθέντες θα πρέπει να σταθμίσουν τη βέλτιστη επιλογή του απαιτούμενου εξοπλισµού που ταιριάζει στις ανάγκες τους, την ποιοτικότερη δυνατή εγκατάσταση στις καλύτερες τιµές και  κυρίως τη μέγιστη απόδοση και διάρκεια του φωτοβολταϊκού σταθμού».

Το κρίσιμο 60ήμερο για να μην χαθεί η επιδότηση

Όπως αναφέρει η κα Κούρου, «οι εγκριθέντες του προγράμματος, θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα το περιθώριο των 60 ημερών, για να μην χαθεί η επιδότηση που δικαιούνται».

Πιο συγκεκριμένα, επισημαίνει η κα Κούρου,  «σύμφωνα με τον Οδηγό του Προγράμματος «Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι», σε διάστημα εντός εξήντα (60) ημερών από την ανάρτηση των Οριστικών Πινάκων επιλέξιμων αιτήσεων (τελικοί δικαιούχοι), ο ωφελούμενος (εγκεκριμένος) υποχρεούται (εφόσον δεν έχει ήδη υποβάλλει αίτηση ή δεν έχει ήδη Οριστική Προσφορά Σύνδεσης ή Σύμβαση Σύνδεσης) να υποβάλλει αίτημα στον ΔΕΔΔΗΕ για Οριστική Προσφορά Σύνδεσης (εφόσον υφίσταται) ή για σύναψη Σύμβαση Σύνδεσης».

Επισημαίνεται, πως σε περίπτωση μη εκπλήρωσης από τον ωφελούμενο της υποχρέωσης των ανωτέρω εντός του καθορισμένου χρονικού διαστήματος (60 ημέρες από την ανάρτηση των Οριστικών Πινάκων) γίνεται αυτόματη απένταξη του από το Πρόγραμμα.

Να σημειωθεί πως ο ΔΕΔΔΗΕ προβαίνει στην χορήγηση της Οριστικής Προσφοράς Σύνδεσης (εφόσον απαιτείται) ή στη σύναψη της Σύμβασης Σύνδεσης, εφόσον υπάρχει διαθέσιμο περιθώριο υποδοχής ισχύος στον εκάστοτε Υποσταθμό. Σε περίπτωση αδυναμίας σύνδεσης του σταθμού, γίνεται αυτόματη απένταξη από το Πρόγραμμα.

Μαζί και στο πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στο χωράφι»

Με βάση όλα τα παραπάνω, αναφέρει η κα Κούρου, «η «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ Energy», με την εμπειρία και την εξειδίκευση 18 ετών στα αγροτικά φωτοβολταϊκά, σε συνδυασμό  με την πελατοκεντρική και ανθρωποκεντρική φιλοσοφία που την διακρίνει, είναι έτοιμη να προσφέρει τις υπηρεσίες της και στους εγκριθέντες του προγράμματος «Φωτοβολταϊκά στο χωράφι.

Μάλιστα η εταιρεία, ήδη έχει υπογράψει πάνω από 110 συμβάσεις έργων με αγρότες, για το σχετικό πρόγραμμα, απολαμβάνοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη του αγροτικού κόσμου, γι’ αυτό, επιλέξτε μόνο τους καλύτερους».  

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις