Γάλλοι και Ισπανοί αγρότες μπλοκάραν αρκετά σημεία στα σύνορα των δυο χωρών

Γάλλοι και Ισπανοί αγρότες ενώθηκαν για να εμποδίσουν την κυκλοφορία στα σύνορα μεταξύ των δυο χωρών για να εμποδίσουν την κυκλοφορία και να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που βιώνουν. 

Απέκλεισαν τη συνοριακή διάβαση του αυτοκινητοδρόμου Α-9 που ενώνει το Μονπελιέ με τη Βαρκελώνη, στα ανατολικά Πυρηναία.

Άλλα επτά σημεία διέλευσης μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας αποκλείστηκαν επίσης κατά μήκος των Πυρηναίων, από την Καταλονία προς τη χώρα των Βάσκων.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι απαιτούν φθηνότερη ενέργεια και σεβασμό των αντικατοπρικών ρητρών (που περιλαμβάνουν την επιβολή των ίδιων περιβαλλοντικών προτύπων από τους αγρότες τρίτων χωρών με εκείνα που προβλέπονται στην Ευρώπη». 

Καταγγέλλουν επίσης ότι ενώ στην Ε.Ε. δεν μπορεί κάποιος να πουλήσει ένα παιχνίδι ή ένα αυτοκίνητο που δεν συμμορφώνεται με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, μπορεί να γίνονται εισαγωγές και να πωλούνται τρόφιμα που δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος, ότι οι συγκεντρώσεις δεν έχουν οργανωθεί από αγροτικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με το XNews France, οι Ισπανοί αγρότες έχουν κινητοποιηθεί μέσω τοπικών αλλά και οργανωμένων πλατφορμών, όπως το Telegram. 
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις