Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: Έμφαση στη διασύνδεση των πανεπιστημιακών κοινοτήτων με την αγορά και τις εταιρίες του κλάδου της αγροδιατροφής

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των TrophyΤροφή Meet-Ups για το 2024 εντός 6 διαφορετικών πανεπιστημίων σε όλη την Ελλάδα, βάζοντας στο επίκεντρο τη διασύνδεση των πανεπιστημιακών κοινοτήτων με την αγορά και τις εταιρίες του κλάδου της αγροδιατροφής. Με ενδιαφέροντα panel συζητήσεων και εργαστήρια δημιουργίας ομάδων και παραγωγής ιδεών τα TrophyΤροφή Meet-Ups επενδύουν στην ανάπτυξη και ενίσχυση του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας αγροδιατροφής, αναδεικνύοντας και επιβραβεύοντας νέες και καινοτόμες ιδέες νέων από όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, σε κάθε TrophyΤροφή Meet-Up θα προκύπτει μία νικήτρια ομάδα και οι συνολικά 9 νικήτριες ομάδες με τις ιδέες τους θα διαγωνισθούν με ανοιχτή ψηφοφορία, για την καλύτερη επιχειρηματική ιδέα του 2024.

 

TrophyΤροφή Meet-Ups (Μάρτιος - Μάιος 2024)

 

1οTrophyΤροφή Meet-up

6 Μαρτίου 2024 - «Αγροδιατροφική Ανάπτυξη και Αειφορία: Η επόμενη ημέρα του κλάδου» στο επιμελητήριο Καβάλας, σε συνδιοργάνωση με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Καβάλας.  

 

2οTrophyΤροφή Meet-up

18 Απριλίου 2024 - «Το E-commerce στην Καινοτομία των Τροφίμων» στο PerrotisCollege, Θεσσαλονίκη, σε συνδιοργάνωση με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή και το PerrotisCollege.

 

3οTrophyΤροφή Meet-up

16 Μαΐου 2024 - «Η τεχνολογική καινοτομία στον κλάδο των Agrologistics» στο Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας (ΔΙΠΑΕ), Κατερίνη, σε συνδιοργάνωση με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος.

 

4οTrophyΤροφή Meet-up

27 Μαΐου 2024 - «Σύγχρονες τάσεις και προκλήσεις στον κλάδο της Αγροδιατροφής» στο ΚΕ.ΔΕ.Α. Α.Π.Θ., Θεσσαλονίκη, σε συνδιοργάνωση με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το ΚΕΑΓΡΟ, το TechnologyTransferAUTH και το WALKAUTHINNOVATIONACCELERATOR, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

5οTrophyΤροφή Meet-up

30 Μαΐου 2024 - «Καινοτομία στον κλάδο της Εφοδιαστικής Αλυσίδας στη Γαλάζια και Πράσινη Οικονομία» στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Αθήνα, σε συνδιοργάνωση με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και την εταιρία BREAKEVENConsulting.Σημείο αναφοράς του συγκεκριμένου Meetup, ήταν η παρουσίαση δύο Διαγωνισμών Καινοτομίας, τοInnovateEastκαι το BlueGrowthPiraeus, με θεματικές την Πράσινη και Γαλάζια Οικονομία. Οι διαγωνισμοί αυτοί δίνουν την δυνατότητα σε φοιτητές/τριες, απόφοιτους, νέους ερευνητές/τριες και διδάκτορες/ισσες να προτείνουν βιώσιμες και καινοτόμες ιδέες που θα συμβάλουν τόσο στην ανάπτυξη του εκάστοτε κλάδου όσο και στην επίλυση σύγχρονων προκλήσεων που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

 

6οTrophyΤροφή Meet-up

30 Μαΐου 2024- «Σύγχρονες προκλήσεις στην παραγωγή τροφίμων» στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Κοζάνη, σε συνδιοργάνωση με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και τη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

 

TαTrophyΤροφή Meet-Upsυλοποιούνται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

 

Χορηγοί του προγράμματος είναι οι εταιρίεςBASF, DSSmith, BREAKEVENConsultingκαιBayer. Υποστηρικτές του προγράμματος είναι τοenvOlveentrepreneurship, το efood, το Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ) και η Μπύρα Νήσος.

 

Τα TrophyΤροφή Meet-Ups πραγματοποιούνται σε συνδιοργάνωση με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή και το PerrotisCollege, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το ΚΕΑΓΡΟ ΑΠΘ, το TechnologyTransferAUTH και το WALKAUTHINNOVATIONACCELERATOR, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

 

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά διοργανώνει το TrophyΤροφή από το 2019, έχοντας συνεργαστεί με τα περισσότερα πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα, πολυεθνικές εταιρείες και VCs. Μέχρι σήμερα, μέσω του εγχειρήματος, έχουν υποστηριχθεί 122 νεοφυείς επιχειρήσεις, ενώ οι συνολικά 16 συμμετέχοντες που διακρίθηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας έχουν μοιραστεί χρηματικά έπαθλα συνολικού ύψους 100.000€. Παράλληλα, έχουν λάβει συμβουλευτική υποστήριξη και την απαραίτητη δικτύωση στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την ανάπτυξη εμπορικών και επιχειρηματικών λύσεων που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων στον αγροδιατροφικό τομέα.

 

Τα αποτελέσματα των δράσεων του TrophyΤροφή για το 2024 θα παρουσιαστούν σε μία τελική εκδήλωση, γιορτή της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην αγροδιατροφή.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις