Αιολική Ενέργεια: Γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα με Μαζική Συμμετοχή στην Ελλάδα

Εορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας με μαζική συμμετοχή. Με λαμπρότητα και μαζική συμμετοχή εορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας, την Πέμπτη 13 Ιουνίου, στο Island στη Βάρκιζα.

Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Παραγωγής Αιολικής Ενέργειας (ΕΣΗΑΠΕ), τίμησε τα 30 χρόνια από τη θέσπιση του νόμου 2244/1994, ορόσημο για την ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν επίσης τα βραβεία ΑΙΟΛΟΣ, τα οποία αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν την αριστεία σε διάφορες κατηγορίες του κλάδου.

Η μαζική συμμετοχή φορέων, αξιωματούχων, στελεχών επιχειρήσεων και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών, φανέρωσε τη δυναμική και την υγεία του αιολικού κλάδου στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Οικονομικών Κώστας Χατζηδάκης, η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Χαρά Καφαντάρη, ο πρ. Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, η Βουλευτής ΝΔ και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Διονυσία-Θεοδώρα Αυγγερινοπούλου, ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος, ο Πρόεδρος του ΕΣΗΑΠΕ Γιώργος Περιστέρης, και πλήθος άλλων αξιωματούχων και εκπροσώπων.

 

Ο Πρόεδρος του ΕΣΗΑΠΕ, Γιώργος Περιστέρης, στο χαιρετισμό του τόνισε τη σημασία της αιολικής ενέργειας για την ενεργειακή ασφάλεια, την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ευχαρίστησε, επίσης, όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης, καθώς και τους χορηγούς και υποστηρικτές.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για να υπενθυμίσουμε τη σπουδαιότητα της αιολικής ενέργειας ως καθαρής, ανανεώσιμης και οικονομικά προσιτής πηγής ενέργειας.

Η Ελλάδα διαθέτει σημαντικό αιολικό δυναμικό, το οποίο μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην επίτευξη των στόχων μας για απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Το επιχειρηματικό βραβείο απονεμήθηκε στην εταιρεία Hellenic Cables, την βιομηχανία με τις υψηλότερες εξαγωγές από την Ελλάδα  που αφορούν την αιολική ενέργεια και συγκεκριμένα καλώδια για θαλάσσια (άλλα και χερσαία) αιολικά πάρκα στην Ευρώπη και όλον το κόσμο.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις