Τα κατασχετήρια της εφορίας «φέρνουν» αγροτικές κινητοποιήσεις

Ανησυχία και οργή επικρατούν στην αγροτική κοινότητα της Ελασσόνας στη Λάρισα, καθώς η εφορία επιδίδεται σε κατασχέσεις πρώτης κατοικίας και τραπεζικών λογαριασμών λόγω χρεών προς το Δημόσιο.

Οι Αγροκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ολύμπου και Σαρανταπόρου αντέδρασαν άμεσα καθώς την περασμένη εβδομάδα διοργάνωσαν σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας, συντονίζοντας απάντηση με άλλους οργανισμούς και συλλόγους.

«Μόλις ολοκληρώθηκαν οι εκλογές και η κυβέρνηση εφαρμόζει άμεσα τα σχέδιά της για την εκπούλωση των λαϊκών οικογενειών. Συνάδελφοι μας ενημερώνουν ότι δικαστικοί κλητήρες ξεκίνησαν κατασχέσεις λογαριασμών ακόμα και κατοικιών για χρέη στην εφορία», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Προειδοποιούν ότι «εκτός από το υψηλό κόστος παραγωγής και την υποβάθμιση των τιμών των προϊόντων, τώρα αντιμετωπίζουμε και την επίθεση του κράτους. Ένα κράτος που εξυπηρετεί τις τράπεζες, αναβάλλοντας φόρους για τους μεγάλους, ενώ αποζημιώσεις και ενισχύσεις για τις καταστροφές δεν παρέχονται στους αγρότες», προσθέτουν.

Απειλούν με κινητοποιήσεις αν δεν προσφερθούν λύσεις στα επικρατούντα προβλήματα, ενισχύοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα επιβίωσής τους.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, σε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή του μπλόκου Πλατυκάμπου, ζητά «άμεση συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την επίλυση των προβλημάτων και την παροχή απαντήσεων από την κυβέρνηση».

Τα προβλήματα επιδεινώνονται με το «τεράστιο κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα κάτω από το κόστος, την καθυστέρηση στις αποζημιώσεις για τις καταστροφές του Daniel στη Θεσσαλία και άλλα θέματα που πλήττουν τον αγροτικό κλάδο».

«Οι προηγούμενες μάχες μας διδάσκουν ότι η ενότητα και ο οργανωμένος αγώνας είναι τα δυνατά μας όπλα. Όταν δεν σου δίνουν τη δυνατότητα να επιβιώσεις παρά την εργασία και την παραγωγή σου, ο δρόμος είναι μόνος ένας», καταλήγει η Ομοσπονδία, καλώντας όλους τους αγρότες να είναι έτοιμοι για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις