Συνάντηση της Π.Ε.Κ.Δ.Υ. με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Το Σάββατο 14/09/2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπίας της Π.Ε.Κ.Δ.Υ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα, στο γραφείο του Υπουργού, στην Καρδίτσα.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και συζητήθηκε το θέμα της επαναχορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους κτηνιάτρους δημοσίους υπαλλήλους, μόνιμους και δόκιμους, με σχέση εργασίας αορίστου και ορισμένου χρόνου.

Ο Υπουργός μετέφερε την πρόθεση και την πολιτική βούληση του ιδίου αλλά και του Πρωθυπουργού για τη χορήγηση άμεσα του σχετικού επιδόματος. Τόνισε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι έτοιμο να προχωρήσει, μετά την έκδοση της σχετικής Κ.Υ.Α. με ευθύνη του Υπουργείου Οικονομικών, στην καταβολή του στους δικαιούχους υπαλλήλους, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της Διϋπουργικής Επιτροπής για τη «Μεταρρύθμιση καθεστώτος χορήγησης επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας».

Για τους κτηνιάτρους, υπαλλήλους του Υπουργείου Εσωτερικών (Περιφερειών και Περιφερειακών Ενοτήτων) δεσμεύτηκε ο ίδιος προσωπικά να αναλάβει πρωτοβουλίες και να έρθει σε συνεννόηση με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Λιβάνιο Θεόδωρο, εντός της προσεχούς εβδομάδας, προκειμένου να δρομολογηθούν και εκεί οι αντίστοιχες διαδικασίες.

Κλείνοντας συμφωνήθηκε να υπάρξει συνάντηση με το Δ.Σ. της Π.Ε.Κ.Δ.Υ. για να συζητηθούν και όλα τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν την κτηνοτροφία, την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων ζωικής προέλευσης και την υγεία και ευζωία των ζώων και άλλα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις