Η FMC και το UN Global Compact συζητούν για την τροφή του πλανήτη

Σε μια πρωτοβουλία που υπόσχεται να διαμορφώσει το μέλλον της παγκόσμιας διατροφής, η κορυφαία εταιρεία γεωργικών επιστημών FMC Corporation, σε συνεργασία με το Δίκτυο Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (UNGC) ΗΠΑ, συγκάλεσε ηγέτες από όλο τον κόσμο για να συζητήσουν τρόπους για την ανάπτυξη βιώσιμων συστημάτων τροφίμων.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, συγκέντρωσε εκπροσώπους από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες σχετικά με τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον τομέα της γεωργίας.

Η κλιματική αλλαγή, η επισιτιστική ασφάλεια και η διατήρηση των πόρων αποτελούν μερικές από τις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας. Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση αναγνώρισαν την ανάγκη για συνεργασία και καινοτομία προκειμένου να βρεθούν βιώσιμες λύσεις που θα εξασφαλίσουν την παραγωγή επαρκής τροφής για τον αυξανόμενο πληθυσμό, χωρίς να υποβαθμίζεται το περιβάλλον.

Η Julie DiNatale, διευθύντρια βιωσιμότητας της FMC, υπογράμμισε τη σημασία της επένδυσης σε νέες τεχνολογίες και εργαλεία που θα βοηθήσουν τους αγρότες να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και να αυξήσουν την παραγωγικότητα τους. Η εταιρεία δεσμεύεται να υποστηρίξει τους αγρότες παρέχοντάς τους σύγχρονες λύσεις που συνδυάζουν την αποτελεσματικότητα με τον σεβασμό στο περιβάλλον.

Όπως τόνισε η κα DiNatale, η επίτευξη ενός βιώσιμου συστήματος τροφίμων απαιτεί τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων μερών, από τους αγρότες μέχρι τους καταναλωτές. Η στρογγυλή τράπεζα αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία για ανταλλαγή ιδεών και για την ανάπτυξη κοινών στρατηγικών.

Ο Richard Pearl, εκτελεστικός διευθυντής του UN Global Compact Network USA, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή των εταιρειών στην πρωτοβουλία αυτή. «Εκδηλώσεις όπως το SDG Summit USA είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων και την εύρεση δραστικών οδών προς τα εμπρός», δήλωσε ο κ. Pearl.

Ένα βήμα προς ένα καλύτερο μέλλον η FMC, αναγνωρίζοντας τη σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης, συμμετέχει ενεργά σε διάφορες πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην προώθηση της βιώσιμης γεωργίας και της επισιτιστικής ασφάλειας. Η εταιρεία συνεργάζεται στενά με ειδικούς του κλάδου, καινοτόμους, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και την αγροτική κοινότητα για να διαμορφώσει ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις