«Η θερμοκοιτίδα θα λειτουργήσει υποστηρικτικά στο SmartAgroHub για τη δημιουργία και την επώαση νέων επιχειρήσεων σε κλάδους προτεραιότητας, όπως ο πρωτογενής τομέας, οι υδατοκαλλιέργειες, και οι τομείς του πολιτισμού-τουρισμού που συνδέονται με την αγροδιατροφή».
Η Ιταλία γιόρτασε χθες την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών ανακοινώνοντας αύξηση ρεκόρ στις εξαγωγές ορισμένων από τα πιο εμβληματικά προϊόντα της, την ώρα που κύμα ακρίβειας σαρώνει την αγορά.
Αυτό που προτείναμε και πριν, αλλά με γρηγορότερους ρυθμούς: περιορισμό της ενεργειακής έντασης και σπατάλης, ταχύτερη διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μίγμα της χώρας και για στρατηγική εφεδρεία έκτακτης ανάγκης τον λιγνίτη, ως το μοναδικό «εθνικό» από τα ρυπογόνα ορυκτά καύσιμα.
Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό της ΕΕ θα πρέπει να προβλεφθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να επιτραπεί στους υπευθύνους επιχειρήσεων τροφίμων να προσαρμοστούν στα μέγιστα επίπεδα που καθορίζονται στον παρόντα κανονισμό.
Το πρόγραμμα έχει τρεις ειδικούς στόχους: τη στήριξη βιώσιμων γεωργικών αξιακών αλυσίδων, την προστασία και τη διαχείριση των δασών, και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την κοινωνική ένταξη σε αμφότερους τους τομείς.
Την κυκλοφορία εισαγόμενων προϊόντων, κυρίως αγροτικών, με ψευδεπίγραφες αναφορές ότι είναι ελληνικά και τις ανάλογες επιπτώσεις στην τιμή πώλησής του, καταγγέλλει το ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας.
Το 2020, το πρώτο έτος της πανδημίας του COVID-19, περίπου 127 κιλά τροφίμων ανά κάτοικο σπαταλήθηκαν στην ΕΕ, σύμφωνα με μια πρώτη πανευρωπαϊκή παρακολούθηση της σπατάλης τροφίμων που δημοσιεύθηκε από τη Eurostat.
Ζητώντας «να κρατήσουν το λόγο τους», ο αμπελουργός από το Saint-Geniès-des-Mourgues (Hérault) προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να αφεθούμε σε «πανικό»: «η εθνική συγκομιδή είναι στο μέσο όρο μετά από μια μικρή σοδειά του 2021.