Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη: Στο πλευρό των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας ΒΑ Υμηττού

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, με αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού μας πλούτου, στέκεται εμπράκτως στο πλευρό του Σωματείου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού (ΣΕΠΠΒΑΤΥ), για την ενίσχυση του σημαντικού έργου των εθελοντών ειδικά την απαιτητική περίοδο της πυροπροστασίας.

Ο Όμιλος παραχώρησε στο Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού (ΣΕΠΠΒΑΤΥ) ένα All-TerrainVehicle (ATV) SegwaySnarler AT6L της SegwayPowersports εφοδιασμένο με αντλία πυρόσβεσης και με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να συμβάλλει αποτελεσματικά στην πρόληψη κατά των πυρκαγιών, στη δασοπροστασία και τη δασοπυρόσβεση.

Αυτό το απίστευτα ευέλικτο όχημα παντός εδάφους, είναι το ιδανικό εργαλείο για τους πυροσβέστες καθώς έχει τη δυνατότητα να χωράει παντού και να πηγαίνει παντού!

Φέρει δεξαμενή νερού 110 λίτρων και έχει δυνατότητα μεταφοράς πυροσβεστήρων. Επίσης, είναι εξοπλισμένο μερυμουλκούμενη κατασκευή ώστε να μεταφέρει δεξαμενή τουλάχιστον 400 λίτρων νερού, έχει εμπρόσθιο χώρο φόρτωσης και υδραυλικά εξαρτήματα για πιο αποτελεσματική πυρόσβεση.

Χάρη στην ευελιξία, την απίστευτη ικανότητα αναρρίχησης και την ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει, είναι ιδανικό για περιπολίες και άμεση επέμβαση στο σημείο που δημιουργείται η ανάγκη.

Την ίδια στιγμή, ο Όμιλος έκανε δωρεά σημαιών οι οποίες φέρουν ενδεικτικές σημάνσεις για τους δείκτες επικινδυνότητας κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Οι νέες σημαίες τοποθετήθηκαν σε κομβικά σημεία της περιοχής ευθύνης του ΣΕΠΠΒΑΤΥ, συμβάλλοντας στην πρόληψη πυρκαγιών και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Η δωρεά αυτή αποτελεί πολύτιμη συνεισφορά στην προσπάθεια του ΣΕΠΠΒΑΤΥ για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την αντιπυρική περίοδο. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, υποστηρίζεται ο 15ος Παγκόσμιος Στόχος Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, Ζωή στη Στεριά.

Η Μαρία Ξυτάκη, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη δήλωσε σχετικά: «Η δέσμευσή μας να είμαστε ωφέλιμοι απέναντι στην ανθρωπότητα και το φυσικό περιβάλλον αποτελεί θεμελιώδη αρχή μας εδώ και 102 χρόνια. Η κλιματική κρίση και τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν αφορούν το περιβάλλον, αλλά την ανθρωπότητα και στον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη, ο άνθρωπος βρίσκεται στο επίκεντρο σε ό,τι κάνουμε και στον τρόπο που λειτουργούμε και δραστηριοποιούμαστε, για ένα βιώσιμο μέλλον για όλους.»

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις