«Τα ημιτελή έργα του Αχελώου μας υπενθυμίζουν τις φοβερές ανεπάρκειες, τις κραυγαλέες αδυναμίες, αλλά και την ασυνέχεια και κατ’ επέκταση την ασυνέπεια του κράτους. Φοβούμαι ότι είμαστε πια σε ένα οριακό σημείο. Ανά πάσα στιγμή, αν σύντομα δεν υπάρξει πρωτοβουλία υλοποίησης της πολιτικής βούλησης για επανεκκίνηση των έργων, μπορεί να βρεθούμε σε δυσάρεστες καταστάσεις. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς τι θα είχε συμβεί αν ο “Ιανός” είχε ξεσπάσει την ορμή του πιο δυτικά. Είναι ώρα αποφάσεων». Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την Αναφορά που κατέθεσε στους υπουργούς Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα και Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή..
Ο Θεσσαλός πολιτικός με την Αναφορά του συνηγορεί στο αίτημα ολιστικής αντιμετώπισης των έργων του Αχελώου που θέτει με επιστολή του ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας, δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Θανάσης Νασιακόπουλος. Με αυτή ζητείται, μεταξύ άλλων, τα αρμόδια υπουργεία να φέρουν σε πέρας όλες τις πολιτικές και διοικητικές εκκρεμότητες που παρεμβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια και παρεμποδίζουν την αδειοδότηση του ΥΗ έργου Μεσοχώρας, ώστε να οδηγηθούμε το ταχύτερο σε μια νέα, τελική αυτή τη φορά, έγκρισή του, και επίσης να υπάρξει «συνολική συζήτηση στη Βουλή, μέσα από την οποία θα προκύψει μια νέα ανανεωμένη, επικαιροποιημένη και σαφής πολιτική απόφαση για το σύνολο των έργων Αχελώου, έτσι ώστε, συντονισμένα και αποφασιστικά, η κυβέρνηση να οδηγηθεί στην υλοποίηση των υποσχέσεών της».
Υπενθυμίζεται ότι ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, στην παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο, μετά τη δραματική σύσκεψη στις 15.12.19 στο ΓΕΩΤΕ Κεντρικής Ελλάδος απέστειλε στις 18.12.19 Επιστολή στον υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη με την οποία του ζήτησε να ηγηθεί Συντονιστικού Οργάνου για την απεμπλοκή των έργων του Αχελώου. Ακολούθως, στις 11.01.20 είχε συνάντηση με τον κ. Γεραπετρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί -όπως και έγινε στις 16.01.20- διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών και των φορέων της Θεσσαλίας.
Μάλιστα, στις 23.07.20 ζήτησε τη σύγκλιση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής για την εξέταση του υδατικού προβλήματος της Θεσσαλίας με την παρουσία εκπρόσωπων της κυβέρνησης, αλλά και επιστημονικών φορέων και εκπροσώπων της Θεσσαλίας, αίτημα που εκκρεμεί λόγω των περιορισμών που έχει λάβει το κοινοβούλιο στη λειτουργία του εξαιτίας της πανδημίας, προτάσσοντας το νομοθετικό έργο.
Στις 30.11.20, μετά την αρνητική εξέλιξη που συνιστά η απόφαση του ΣτΕ για το υδροηλεκτρικό έργο της Μεσοχώρας, ο κυβερνητικός βουλευτής, επανήλθε με ερώτηση με την οποία ζητούσε από τους αρμόδιους υπουργούς να πληροφορηθεί «δεδομένης της πρόθεσης της κυβέρνησης για την υλοποίηση του έργου της ήπιας εκτροπής του Αχελώου, σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου οι εξαγγελίες να γίνουν πράξεις;».
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις