«Πιο ουσιαστικό, πέραν της γενικής συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου το πιο πιθανό είναι να επαναληφθούν οι γνωστές θέσεις των πολιτικών κομμάτων, θα είναι να ορίσουμε συγκεκριμένες συναντήσεις με τα αρμόδια υπουργεία, εν προκειμένω το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ώστε να μας παρουσιάσει το χρονοδιάγραμμα επικαιροποίησης του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής των Ποταμών στο θεσσαλικό κάμπο, το χρονοδιάγραμμα της μελέτης δηλαδή που έχει δρομολογηθεί». Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, προσερχόμενος στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Θεσσαλίας για το υδατικό πρόβλημα.
Ο Θεσσαλός πολιτικός συνεχάρη την ΠΕΔ Θεσσαλίας για την πρωτοβουλία αυτής της συνάντησης, σε συνέχεια της προηγούμενης σύσκεψης που υπήρξε πριν λίγους μήνες, και επεσήμανε ότι «για την Αθήνα μετά από τόσες δεκαετίες μπορεί ο Αχελώος να μην “πουλάει”, για εμάς, όμως, η μεταφορά νερού από τον Αχελώο στο θεσσαλικό κάμπο είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Δυστυχώς, ο Αχελώος έχει κατασυκοφαντηθεί, έχει θεωρηθεί φαραωνικό έργο. Όμως είναι κατεξοχήν περιβαλλοντικό έργο. Ο θεσσαλικός κάμπος το καλοκαίρι δεν έχει υδάτινη φλέβα να υδροδοτηθεί, να αρδευθεί και απειλείται με ερημοποίηση και οικολογική καταστροφή. Γι’ αυτό και πιστεύουμε ότι στο ανώτατο δυνατό επίπεδο πρέπει και πάλι να συζητήσουμε για το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας. Είναι θετικό ότι προχωράει η αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής των Ποταμών στη Θεσσαλία, με τη συμπερίληψη της μεταφοράς νερού από τον Αχελώο στο θεσσαλικό κάμπο, κάτι το οποίο δεν περιείχε το προηγούμενο σχέδιο και έτσι το έργο είχε “μπλοκαριστεί” από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Νομίζω ότι είναι ένα πρώτο θετικό βήμα και θέλουμε να δούμε, σε επικοινωνία με την αρμόδια ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης γιατί έχει κακοφορμίσει το έργο εδώ και πολλά χρόνια».
Πράσινη Ενέργεια από Μεσοχώρα
Επιπλέον, ο κυβερνητικός βουλευτής υπογράμμισε ότι «βεβαίως, θα πρέπει να δούμε πού κολλάνε τα έργα ολοκλήρωσης του υδροηλεκτρικού της Μεσοχώρας. Μιλούμε για “πράσινη”, για φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια, μιλούμε για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και δυστυχώς, η κατεξοχήν φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια που είναι η υδροηλεκτρική, δεν προχωράει στον κάμπο της Θεσσαλίας για λόγους που μας ξεπερνούν».
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις