Συνάντηση Βασιλειάδη - Λυκουρέντζου για άμεση αντιμετώπιση ζημιών από χαλάζι στην Πέλλα

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Α. Λυκουρέντζο. Εκ των πραγμάτων, λόγω των χθεσινών ακραίων καιρικών φαινομένων στην Πέλλα, οι δύο άντρες επικεντρώθηκαν στην συντριπτική καταστροφή των καλλιεργειών από την έντονη χαλαζόπτωση σε όλη τη Βεγορίτιδα, σε χωριά του ορεινού όγκου της Έδεσσας αλλά και της Αλμωπίας, πολλές εκ των οποίων βρίσκονταν λίγο πριν ή κατά το στάδιο της συγκομιδής με όλα τα έξοδα να έχουν γίνει. Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ ήταν ήδη ενήμερος για την κατάσταση.

Ο Λάκης Βασιλειάδης επεσήμανε ότι είναι σημαντικό να πραγματοποιηθεί η οριοθέτηση των περιοχών αυτής της συντριπτικής καταστροφής στις δενδρώδεις καλλιέργειες που βρισκόταν πάνω στη παραγωγή αλλά και την εξέταση του ενδεχόμενου προκαταβολών ώστε να μπορέσουν να σταθούν όρθιοι οι παραγωγοί. Επίσης ζήτησε την επίσπευση των εκτιμήσεων ώστε να αποζημιωθούν οι παραγωγοί όσο πιο γρήγορα και δίκαια γίνεται. «Τέτοιου είδους έκτακτα και ακραία φαινόμενα αντιμετωπίζονται μόνο με έκτακτα μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά μετά την συνάντηση.

Τέλος, Ο Βουλευτής με τον Πρόεδρος έκαναν μια εκτενή συζήτηση για τις προηγούμενες καταστροφές που έχουν καταγραφεί, κάποιες εκ των οποίων στα ίδια χωριά που χθες καταστράφηκαν ολοκληρωτικά. Σε αυτό το πλαίσιο ο Λάκης Βασιλειάδης ζήτησε την άμεση περεταίρω στελέχωση του υποκαταστήματος Βέροιας με προσωπικό για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του, ειδικά κάτω από τέτοιες έκτακτες συνθήκες. Σύμφωνα με τον Βουλευτή, ο κ. Λυκουρέντζος ενημέρωσε πως σύντομα σκοπεύει να επισκεφτεί την Πέλλα. 

Μετά την συνάντηση ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:

«Είμαι σίγουρος διότι το έχει αποδείξει η κυβέρνηση, αλλά και ο έμπειρος Πρόεδρος του ΕΛΓΑ πως θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ανακουφιστούν οι παραγωγοί μας, όσο πιο άμεσα γίνεται. Θα συνεχίσω να παρακολουθώ στενά όλη την διαδικασία και είμαι βέβαιος ότι πολύ γρήγορα θα καταφέρουμε να προσαρμοστούμε σε αυτά τα νέα δεδομένα όπου η ταχύτητα στην διαχείριση των επιπτώσεων είναι μέρος της δημιουργίας ανθεκτικότητας απέναντι στις κρίσεις».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις