ΡΕΘΥΜΝΟ: Το ελαιόλαδο της Κρήτης στο μικροσκόπιο των εκδηλώσεων, που διοργανώνονται από τον ΣΕΔΗΚ, το Δήμο Ρεθύμνου και το Δίκτυο Ελαιογραφίες στο Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο στις 24 Οκτωβρίου.
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:
• Ημερίδα με θέμα: Γευστική και Υγιεινή υπέροχη του Ελαιολάδου
• Έκθεση και γευσιγνωσία φαγητών και προϊόντων Ελαιολάδου των μελών των Δικτύων «Ελαιογευσίες» Κρήτης και Κύπρου
• Γενική Συνέλευση και εκλογές του Δικτύου
« Ελαιογευσίες» Κρήτης.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν εισηγήσεις από διαιτολόγους – διατροφολόγους κι έρευνες για τον τουρισμό στην Κρήτη, που αφορούν στη χρήση ελαιολάδου στα φαγητά κυρίως τα τηγανητά ενώ θα επισημανθούν οι επιβλαβείς επιδράσεις που μπορούν να προκύψουν από τη χρήση των σπορελαίων.
Οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν μέρος του έργου «Αναβάθμιση ποιότητας και προώθηση εμπορίας ελαιολάδου» το οποίο υλοποιεί ο ΣΕΔΗΚ σε συνεργασία με το Υπουργείο Γεωργίας της Κύπρου στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου» γι’ αυτό και σ’ αυτές θα μετάσχουν ενεργά τα Δίκτυα «Επιχειρήσεων Αποκλειστικής Χρήσης Ελαιόλαδου» που ιδρυθήκαν στο πλαίσιο του έργου από τον ΣΕΔΗΚ σε Κρήτη και Κύπρο.