Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι η ανάλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται κατά την παραγωγή τσικουδιάς, η βελτίωση της ποιότητας της τσικουδιάς και η αύξηση της απόδοσης των παραδοσιακών καζανιών.
Tο Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς διοργανώνει σεμινάριο βραχείας εκπαίδευσης διάρκειας 50 ωρών για νέους ηλικίας 24 έως και 40 ετών με αντικείμενο:
Σκοπός του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να εμβαθύνουν σε θέματα θεωρίας και ορθής βιομηχανικής πρακτικής έτσι ώστε να κατανοήσουν τον τρόπο παρασκευής παραδοσιακών γαλακτοκομικών προϊόντων.
Σκοπός της διοργάνωσης είναι να προσφέρει την ευκαιρία στις ελληνικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν περαιτέρω οι συνεργασίες μεταξύ ισπανικών εξαγωγικών και ελληνικών εισαγωγικών επιχειρήσεων.
Στο σεμινάριο θα αναπτυχθούν όλα τα θέματα που αφορούν τα Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά από ειδικούς επιστήμονες από Ινστιτούτα και Πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας.