Η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των αγροτών, αποτελεί για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΑΙΧΜΕΑ, υποχρέωση.
Η συνάδελφοι παραγωγοί και κτηνοτρόφοι καθώς και οι εμπλεκόμενοι φορείς, που έδωσαν το παρών στην ημερίδα του ΑΙΧΜΕΑ, για το νέο φορολογικό καθεστώς το 2015 εν όψει της κατάρτισης και κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων αλλά και την κατανομή των δικαιωμάτων στους κτηνοτρόφους βάση της νέας ΚΑΠ, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν επαρκώς από εξειδικευμένους ομιλητές για τις τρέχουσες εξελίξεις.
Στόχος της νέας πρωτοβουλίας του Α.Σ. ΑΙΧΜΕΑ ήταν οι συνάδελφοι αγρότες, να καταθέσουν ορθές φορολογικές δηλώσεις προσβλέποντας στη δίκαιη φορολόγησή τους για το τρέχον έτος αλλά κυρίως κτηνοτρόφοι, Δήμοι, συνεταιρισμοί και περιφέρεια να συντονίσουν τις ενέργειές τους προκειμένου να πιέσουν αρμοδίως ώστε να αλλάξει η ΚΥΑ που θα στερήσει μέχρι το 2019 δικαιώματα στους κτηνοτρόφους της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
« Η περιφέρεια μας παρά την ορθολογική διαχείριση των κοινοτικών ενισχύσεων στους κτηνοτρόφους της περιοχής πάντα ήταν χαμένη στην κατανομή δικαιωμάτων. Η συγκεκριμένη ΚΥΑ έρχεται να ενισχύσει την αδικία σε βάρος των κτηνοτρόφων μας οπότε είναι μία χρυσή ευκαιρία από κοινού να την αποτρέψουμε» τόνισε για το θέμα ο πρόεδρος του ΑΣ ΑΙΧΜΕΑΣ Γιώργος Ανέστης.
Με αφορμή στις προτάσεις «φωτιά» για τους έλληνες αγρότες, που κατέθεσαν οι θεσμοί της Ε.Ε. στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την Ελληνική Κυβέρνηση για την επίτευξη μιας αμοιβαίας επωφελούς λύσης, ο πρόεδρος του ΑΣ ΑΙΧΜΕΑ έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το αγροτικό κίνημα επιθυμεί ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και ο Έλληνας αγρότης να αποδίδει στο Κράτος αυτό που του αναλογεί. Ο νόμος 4172 προβλέπει φορολόγηση των αγροτών με 13% στο καθαρό εισόδημα από το πρώτο ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα έξοδα που αφορούν στην εκμετάλλευση. Κάθε τι άλλο που υπερβαίνει τις προβλέψεις του παραπάνω νόμου δημιουργεί πρόβλημα στη βιωσιμότητα όλων των αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Πιστεύουμε ότι μέσα από τους διασφαλισμένους πόρους της Ε.Ε. για την επόμενη 5 ετία οι οποίοι αγγίζουν τα 20 δις ευρώ, θα δώσουν τη δυνατότητα στους αγρότες να δημιουργήσουν βιώσιμες εκμεταλλεύσεις και να τις μετατρέψουν σε αγροτικές επιχειρήσεις αλλά απαιτείται δίκαιη φορολογική αντιμετώπιση, πάταξη της γραφειοκρατίας και τραπεζικό σύστημα που να λειτουργεί ενισχυτικά και να στηρίζει τέτοιες προσπάθειες.»
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις