Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του και στηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις διοργανώνει Διεθνές Συνέδριο με τίτλο “Tα ποιοτικά κρασιά στην Ευρώπη-η ιταλική εμπειρία», δίνοντας έμφαση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά, στα τεχνικά χαρακτηριστικά, τα οργανοληπτικά στοιχεία και το marketing για το κρασί.
Το Συνέδριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Επίτιμο Υποπροξενείο της Ιταλίας στο Βόλο και το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο Βόλου και τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου του Camerino Ιταλίας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Θα λάβει χώρα στις 6 και 7 Οκτωβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Forum (Δεληγιώργη 2).
Ομιλητές του συνεδρίου θα είναι τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής του «Master wine export management», καθηγητές Luca Petrelli, Roberto Pottentini και Lucia Irene Bailetti.
Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου είναι Οινολογία και Αγροτικό περιβάλλον, οι νόμοι και οι κανονισμοί του κρασιού, η τεχνική πλευρά των κρασιών , τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, και οι σύγχρονες αναλύσεις του κρασιού, ο οινοτουρισμός και το marketing στις εξαγωγές.
To Συνέδριο θα πλαισιωθεί από Έλληνες ειδικούς στον χώρο του κρασιού.
Στο τέλος του Συνεδρίου θα γίνουν θεματικά workshops.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
18.15 Προσφωνήσεις –Χαιρετισμοί
-Αριστοτέλης Μπασδάνης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μαγνησίας
– Αικατερίνη Τσόπελα, Επίτιμη Υποπρόξενος Ιταλίας στο Βόλο
19.00 -20.00 “Προβολή και νομική προστασία των περιοχών γεωγραφικής ένδειξης των κρασιών”, Luca Petrelli, καθηγητής Πανεπιστημίου Camerino Ιταλίας, Διευθυντής του «Master wine export management»
20.00-20.15 «Η πορεία του Συνεταιρισμού στο πέρασμα του χρόνου», Ιωάννης Κίτσιος, Πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα»
20.15-21.00 «Η μοντέρνα οινολογία στην υπηρεσία των παραδοσιακών κρασιών», Roberto Potentini , μέλος της Ιταλικής Ακαδημίας οίνου και αμπέλου και καθηγητής στο «Μaster wine export management»
21.15 Λήξη εργασιών
ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΟΚΤΩΒΡIOY
9.00 Άφιξη προσκεκλημένων
09.15-10.15 «Μια αποτελεσματική στρατηγική στον τομέα της προώθησης και προβολής του κρασιού», Lucia Irene Βailetti, Διευθύντρια του CIAS Matelica και μέλος της Επιτροπής του master “Wine export management”.
10.15 -10.30 «Η εξέλιξη του κρασιού στην Ελλάδα»,
Θάνος Καραθάνος, Πρόεδρος οινολόγων Ελλάδος
10.30 -10.45 «Το Πανεπιστήμιο στον τομέα της έρευνας του κρασιού», Κωνσταντίνος Πετρωτός, Χημικός Μηχανικός-Μηχανικός Τροφίμων και Αγροτικών Βιομηχανιών- Επίκουρος καθηγητής ΤΕΙ Λάρισας.
10.45-11.00 «Ο Λημνιώνας στη Θεσσαλία», Ζαφειράκης Χρήστος Παραγωγός-Οινολόγος
11.00-11.30 Οι κανονισμοί του κρασιού, Luca Petrelli, καθηγητής Πανεπιστημίου Camerino Ιταλίας, Διευθυντής του master “Wine export management”.
11.30-12.00 «Αμπελοκομία: μία δυναμική ενασχόληση», Κώστας Λάμπρος, Πρόεδρος Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας.
12.00-12.30 Στρογγυλή τράπεζα με θεματικές ενότητες.
Στο τέλος του συνεδρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης, ενώ θα υπάρξει η ενημέρωση για τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Camerino σπουδές στο master “Wine export management”.
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις