Σε ένα ακόμη αναπτυξιακό νομοσχέδιο ορίστηκε εισηγητής ο Βουλευτής Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας, μετά από τα νομοσχέδια για τον Ε65, τη συμφωνία με την Ελληνικός Χρυσός κ.α.
Ο Βουλευτής εισηγείται το πολυαναμενόμενο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού που αφορά στη σύσταση Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού, στην αξιοποίηση των Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, καθώς και σε σειρά ευεργετικών διατάξεων για τη λειτουργία και την ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων.
Όπως ανέφερε ο Θέμης Χειμάρας κατά την εισήγησή του στην πρώτη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, η ισορροπημένη τουριστική ανάπτυξη σημαντικών προορισμών της χώρας μέσω δομημένης διαδικασίας, η αποτελεσματικότητα στην αξιοποίηση των ιαματικών φυσικών πόρων με την ολιστική και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, η ενεργοποίηση ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, αλλά και η ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ κεντρικού κράτους, τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιωτικού τομέα, είναι τα προαπαιτούμενα για το νέο κεφάλαιο του ελληνικού τουρισμού, που ξεκινά μετά την πανδημία.
Εστιάζοντας στις δράσεις για την προαγωγή του Τουρισμού Υγείας, σημείωσε πως η Κυβέρνηση στοχεύει στην ανάπτυξη του τουρισμού ευεξίας, που αποτελεί μία ταχύτατα αναπτυσσόμενη και με πολλαπλά οφέλη για την τουριστική οικονομία εξειδικευμένη αγορά, υπογραμμίζοντας πως:
«Η ελληνική πολιτεία, οφείλει να αναγνωρίσει την αξία των Ιαματικών της Πηγών και επιτέλους να τις αξιοποιήσει, με όραμα, σχέδιο και με στρατηγική.
Και σας λέω επιτέλους, διότι το ζήτημα της αξιοποίησης των Ιαματικών Πηγών με έχει απασχολήσει προσωπικά από το 2014 που ασχολούμαι με τα κοινά.
Στον τόπο μου, στη Φθιώτιδα, όπως και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας, από τότε που οι Πηγές και οι Τουριστικές υποδομές, εγκαταλείφθηκαν από την ελληνική πολιτεία, αφέθηκαν στην τύχη τους, ερήμωσαν και πλήγωσαν την τοπική και εθνική οικονομία, στον μέγιστο βαθμό.
Σε αυτή ακριβώς την αντιστροφή της εικόνας και στην ουσιαστική αξιοποίησή τους εστιάζει το σημερινό νομοθέτημα του Υπουργείου Τουρισμού.
Σε αυτό, καθορίζεται η σύσταση ΑΕ με την επωνυμία Ιαματικές Πηγές Ελλάδας με στόχο, τη συνολική ομοιογενή και αποδοτική διαχείριση, εκμετάλλευση και αξιοποίηση των φυσικών ιαματικών πόρων και πηγών της χώρας, καθώς και των εγκαταστάσεών τους.».
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις