Νέα Αριστερά: Παρέμβαση για να διασωθούν τα άγρια άλογα στο Δέλτα του Έβρου

Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων για να διασωθούν τα άγρια άλογα που ζουν στο Δέλτα του Έβρου και τελευταία πεθαίνουνλόγω έλλειψης νερού, κατέθεσαν ο Βουλευτής Ξάνθης της Νέας Αριστεράς, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, και η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Φλώρινας, Πέτη Πέρκα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω και της λειψυδρίας που πλήττει την περιοχή στο Δέλτα του Έβρου, τουλάχιστον 6 άλογα μέχρι σήμερα έχουν βρει τραγικό θάνατο, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου συνολικά για αυτόν τον πληθυσμό των άγριων ζώων.

Η κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής υπήρξε άμεση, καθώς μετέφεραν μπιτόνια με νερό, γεμίζοντας με αυτόν τον τρόπο αυτοσχέδιες ποτίστρες που τοποθετήθηκαν  πάνω στη νησίδα - εντός του Δέλτα - στην οποία ζουν τα πανέμορφα θηλαστικά, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο μια σωτήρια - πλην  πρόσκαιρη - λύση.

Οι Βουλευτές της Νέας Αριστεράς ζητούν με την παρέμβασή τουςόλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (συναρμόδια Υπουργεία, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης κλπ) να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να διασώσουν αυτόν τον σπάνιο πληθυσμό των άγριων αλόγων που ζουν στο Δέλτα του Έβρου.

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις